Haberler

Afganistan'da Sel Felaketi: İnsani Yardıma İhtiyaç Var

Güncelleme:

Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi, ülkede meydana gelen sel felaketinin tarım alanında büyük zararlara yol açtığını ve acil insani yardıma ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

SÜMEYYE DİLARA DİNÇER/TUĞBA ALTUN - Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Amir Muhammed Ramin, ülkesindeki sel felaketinin ardından tarım açısından önemli bölgelerin zarar gördüğünü belirterek, insani yardım ve barınma konusunda acil yardıma ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Afganistan'da meydana gelen sel ve son duruma ilişkin AA muhabirine bilgi veren Ramin, Türkiye'nin her zaman zor zamanlarda Afganistan'a destek verdiğini ve yardım gönderdiğini belirterek, teşekkür etti.

Türk halkından ve sivil toplum kuruluşlarından taziye mesajları da aldıklarını kaydeden Ramin, Türk sivil toplum kuruluşlarının sahaya ilk yardım gönderenler olduğunu dile getirdi.

Ramin, bu sel felaketinin çok zor olduğunu ve birkaç ili çok ciddi bir şekilde etkilediğini aktararak, Bağlan, Tahar, Badahşan ve Gaor'un selden en çok etkilenen 4 il olduğunu anlattı.

Yolların ve iletişimin çok kötü durumda olduğunu ve bu nedenle insani yardım göndermenin de zorlaştığını kaydeden Ramin, ilk belirlemelere göre can kaybı ve birkaç bin yaralının olduğunu söyledi.

Ramin, yaklaşık 10 bin evin yıkıldığı bilgisini de paylaşarak, bu verilerin gelen ilk sayılar olduğuna ve gelecek günlerde sayıların artabileceğine işaret etti.

Tarım açısından önemli kentler zarar gördü

Selden etkilenen illerin Afganistan için tarım alanında önemli olduğuna dikkati çeken Ramin, "Çok sayıda hayvan telef oldu. Tarım arazileri ve çiftçiler etkilendi. Sayılar gösteriyor ki yaklaşık 40 bin hayvan sel felaketinde kaybedildi. Aynı zamanda yollar ve su kanalları kötü etkilendi." dedi.

Bölgede, bir ay sonra hasadı beklenen tarım arazileri de sular altında kaldı. Ayrıca binlerce kişiye erişimin olmadığı, temel ihtiyaçların bile birçok köye ulaştırılamadığı ifade ediliyor.

Ramin, her saat başı yeni bilgiler aldıklarını ancak sayıların ilk belirlemelere göre olduğunu belirterek, gelecek günlerde durumun daha belirginleşeceğini söyledi.

Şu anda çok acil insani destek gerektiğine dikkati çeken Ramin, "İnsani yardım ve barınma konusunda acil yardıma ihtiyaç var." dedi.

Ramin, bu zor zamanda ülkesine destek veren sivil toplum kuruluşlarına, Türk devleti ve kurumlarına teşekkür ederek, önceki krizlerde de Türkiye'nin ilk kardeş ülke olarak insani yardımda bulunduğunu anımsattı.

7 Ekim 2023'te Afganistan'da Herat vilayetinde meydana gelen depremde ilk sivil toplum kuruluşlarının Türkiye'den geldiğini aktaran Ramin, "Türkiye bu zor zamanlarda kesinlikle her zaman Afganistan'a destek verdi. İlk sebebi Türkiye bize çok yakın ve kardeş bir ülke. Türkiye kendisi de çok zor durumları tecrübe etti. 6 Şubat 2023'te Türkiye çok büyük deprem felaketini tecrübe etti." diye konuştu.

Ramin, bunlar nedeniyle Türkiye'nin Afganistan'da çok aktif bir şekilde insani destek faaliyetlerine devam ettiğine işaret ederek, yaklaşık 60'tan fazla Türk sivil toplum kuruluşunun Afganistan'da farklı alanlar ve bölgelerde çalıştığını ve insani destek, eğitim alanında faaliyet yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Ankara İnsan Hakları Doğal Afetler Dünya Güncel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Cuma yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? 24 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 24 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı?
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title