Haberler

Adli Yıl Açılış Töreni

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Kuriş: "Unutmamak gerekir ki adalet hepimize lazımdır. Kürsüyü devirerek, yargılamayı önleyerek, kaosla hak elde edilemez. Mahkeme kadıya, kişiye mülk değildir" Antalya Baro Başkanı Bacanlı: "Siyasi iktidar muhaliflerinin bir 'Türk Baharı' beklentisi içinde olmamaları, seçimle gelen meşru hükümetin ancak seçimle gideceği, aksi halde ülkemizin anarşi ve kaos ortamına sürükleneceği hususu hatırdan çıkarılmamalıdır"

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş, adaletin herkese lazım olduğunu, kürsüyü devirerek, yargılamayı önleyerek, kaosla hak elde edilemeyeceğini söyledi.

Antalya'da adli yıl açılışı dolayısıyla Adliye Sarayı önünde tören gerçekleştirildi. Cumhuriyet Başsavcısı Kuriş, törende yaptığı konuşmada, adalet dağıtmanın insanlık tarihi boyunca en kutsal görevler arasında kabul edildiğini ve tüm kutsal kitaplarda adalete ciddi atıflarda bulunulduğunu kaydetti.

Adaletin, kainatın ruhu olduğuna işaret eden Kuriş, "Adalet, havada soluduğumuz oksijen gibidir. Varlığını asla hissetmeyiz, ancak yokluğunu anında hissederiz" dedi.

Mesleğin zor, ancak onurlu bir meslek olduğunu belirten Kuriş, görevi imkansızlıklara, güçlüklere karşı özveriyle yerine getirdiklerini ifade etti. Meslektaşlarının iş yoğunluğundan dolayı doktor kontrollerini bile yaptıramadıklarını aktaran Kuriş, bu davranışın meslektaşlarının adalete verdiği önemin ve görev bilincinin ne kadar üst seviyede olduğunu gösterdiğini belirtti.

Hukukun üstünlüğü ilkesine sadece vatandaşların değil, başta hakim, savcı ve avukatlar olmak üzere tüm toplumun uyması gerektiğini vurgulayan Kuriş, "Yargı düzeninin faaliyetlerinde hukuka aykırılıklar bulunabilir. Bu aykırılıklar, usulü dairesinde eleştirilip, tenkit edilebilir. Ancak bu şikayetlerin hukuki bir dil, üslup ve özenle yapılması gerekmektedir. Unutmamak gerekir ki adalet hepimize lazımdır. Kürsüyü devirerek, yargılamayı önleyerek, kaosla hak elde edilemez. Mahkeme kadıya, kişiye mülk değildir. Yargıyı eleştirirken, kürsüde verilen kararları tenkit ederken sonuçlarını iyi düşünmeli, yapmanın her zaman zor, yıkmanın kolay olduğunu unutmamalıyız" diye konuştu.

"Siyasi iktidar muhalifleri bir 'Türk Baharı' beklentisi içinde olmasın"

Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı da Türkiye'de 100'ü aşkın hukuk fakültesinin her yıl binlerce mezun verdiğini, ancak yeterli ve nitelikli öğretim elemanı bulunmayan fakültelerin sorun oluşturduğunu dile getirdi.

Dünyada avukatlık sınavı olmayan iki ülkeden birinin Türkiye olduğuna işaret eden Bacanlı, "Gerçek hukuk devletinin teminatı; bilgili, donanımlı hukukçular yetiştirmektir. Sadece yasa yapmak yeterli değildir" ifadelerini kullandı.

Yargı sisteminde avukatlık mesleğinin hak ettiği noktada olmadığını anlatan Bacanlı, geçen dönem avukat soruşturmalarında son derece ciddi hukuka aykırılıklar yaşandığını öne sürdü. Bacanlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avukatlık yasası devre dışı bırakılmış, bakanlık izni alınmadan sabahın erken saatlerinde onlarca polisle yapılan arama ve gözaltılar mesleğimizin saygınlığını zedelemiştir. 11 Haziran günü İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde açıklama yapan avukatlara müdahale edilmiş, 50'yi aşkın meslektaşımız gözaltına alınmıştır. Yargının en kutsal unsuru savunmayı temsil eden avukatlara yapılan bu muamele bizleri derinden yaralamıştır. Adliye binasında güvencesi olmayan avukatların var olduğu bir ülkede hiç kimsenin güvenliğinden söz edilemez. Siyasi iktidar muhaliflerinin bir 'Türk Baharı' beklentisi içinde olmamaları, seçimle gelen meşru hükümetin ancak seçimle gideceği, aksi halde ülkemizin anarşi ve kaos ortamına sürükleneceği hususu hatırdan çıkarılmamalıdır."

Törene Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Ulusulararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, adliye personeli ile diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title