Haberler

"Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs" İddianamesi(1)

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında yer aldığı 11 şüpheli hakkında hazırlanan "Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs" iddianamesi kabul edildi.

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında yer aldığı 11 şüpheli hakkında hazırlanan "Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs" iddianamesi kabul edildi. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, avukatlar Tülay Bekar, Ali Hadi Emre, Mehmet Cengiz, Kudbettin Kaya, Sefa Altıoğlu, emekli Albay Canfer Balçık, Hüseyin Yıldırım, eski Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel'in yeğeni Nihan Atasagun, Ergenekon tutuklusu milletvekili Mehmet Haberal'ın kardeşi Ali Haberal ile oğlu Erkan Bülent Haberal sanık olarak yer aldı. 250 sayfalık iddianamede Gürsel Özkan isimli bir müşteki yer aldı.

ERGENEKON YARGI YAPILANMASI

İddianamede şüphelilerin Ergenekon terör örgütünün yargı yapılanması içinde faaliyet gösterdiği belirtildi.

"AMAÇ MAHKEMEYİ ÇALIŞAMAZ HALE GETİRMEK"

Örgütün adliye içerisine sızmak için stratejiler geliştirdiğinin anlatıldığı iddianamede, "Örgütün amaç ve hedefi, bir şekilde soruşturmaya muhatap örgüt yöneticisi ve üyesi şüphelilerin usulsüz olarak soruşturmadan kurtararak tahliyesini sağlamak, yargılaması devam eden davayı etkisizleştirmek, davanın görülmekte olduğu mahkemeyi çalışamaz hale getirmek olduğu tespit edilmiştir" denildi.

VELİ KÜÇÜK İRTİBATI İDDİANAMEDE YER ALDI

Sanıkların örgütsel birlikteliklerini gösteren delillerin yer aldığı iddianamede sanık avukat Tülay Bekar'ın Veli Küçük ile irtibatlı olduğu iddia edildi. İddianamede, "Soruşturma kapsamında elde edilen delillerden, şüphelilerin örgütsel birlikteliklerinin uzun bir geçmişe dayandığı tespit edilmiştir. Bu bağlamda Şüpheli Tülay Bekar'ın bir kısım telefon görüşmelerinde geçen Batı Trakya Dergisiyle ilgili araştırma yapılmış, derginin 2007 yılı içerisinde yayınlanan sayılarında, Tülay Bekar'ın, Batı Trakya Dergisinde Haber Müdürü olarak görev yaptığı, aynı derginin Yayın Kurulu Başkanlığını Veli Küçük'ün, Hukuk Danışmanlığını ise Kemal Kerinçsiz'in yaptığı, Şüpheli Canfer Balçık ise araştırmacı-yazar olarak görev aldığı tespit edilmiştir. Her ne kadar Şüpheli Tülay Bekar ifadesinde; söz konusu dergide Veli Küçük tutuklandıktan sonra görev aldığını, Veli Küçük'ü ismen tanıdığını beyan ederek örgütsel irtibatlarını gizlemeye çalışmış olsa da, yapılan araştırmalarda Tülay Bekar'ın, aynı zaman aralığında şüpheli Veli Küçük ve Kemal Kerinçsiz ile birlikte derginin birçok sayısında görev aldığı tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

AVUKAT CENGİZ, YALÇIN KÜÇÜK, HANEFİ AVCI VE DOĞU PERİNÇEK İLE İRTİBATLI

İddianamede diğer sanık avukat Mehmet Cengiz'in ise Yalçın Küçük, Hanefi Avcı ve Doğu Perinçek ile irtibatının olduğu belirtilerek, "Soruşturma sonucu dava konusu olan 06/10/2009 tarihinde ODATV internet sitesinde yayınlanan CMK.'nın 250. Maddesi ile Yetkili Hakim ve Savcılarla Emniyet mensuplarının yemek fotoğraflarının şüpheli tarafından verildiği tespit olunmuştur" denildi. - İstanbul / Beşiktas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Cengiz Seyfi Oktay Veli Küçük İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title