Haberler

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana'nın asayiş ve güvenliği için yeni tedbirler alacaklarını açıkladı

Güncelleme:

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana'yı yeni bir bakış açısıyla yeniden masaya yatırıp gözden geçirdiklerini belirterek, 'Yeni tedbirlerle kentte olması gereken asayişi, huzuru, esenliği ve güvenliği hep birlikte sağlayacağız.' dedi. Köşger, Adana'da 8 bin 747 polis, 2 bin 524 jandarma ve 70 sahil güvenlik personelinin kentin huzur ve güvenliği için gece gündüz görev yaptığını belirtti.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana'yı yeni bir bakış açısıyla yeniden masaya yatırıp gözden geçirdiklerini belirterek, "Yeni tedbirlerle kentte olması gereken asayişi, huzuru, esenliği ve güvenliği hep birlikte sağlayacağız." dedi.

Köşger, valilikte İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan ve İl Jandarma Komutanı Coşkun Sel ile asayiş ve güvenlik toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından Köşger, gazetecilere 2023-2024'teki asayiş olaylarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Köşger, Adana'da 8 bin 747 polis, 2 bin 524 jandarma ve 70 sahil güvenlik personelinin kentin huzur ve güvenliği için gece gündüz görev yaptığını belirtti.

Adana'nın güvenliği için olağanüstü bir gayret gösterildiğini, kentin olumsuz imajını düzeltmek için çalıştıklarını aktaran Köşger, "Adana'yı yeni bir bakış açısıyla yeniden masaya yatırıp gözden geçiriyoruz. Yeni tedbirlerle kentte olması gereken asayişi, huzuru, esenliği ve güvenliği hep birlikte sağlayacağız." diye konuştu.

Kentte silahla işlenen suçlarda ciddi azalma olduğunu belirten Köşger, şöyle devam etti:

"23 Ekim 2023'ten önceki 140 gün ile bu tarihten sonraki 140 günü mukayese ettiğimizde silahla işlenen suçlarda çok ciddi oranda azalma olduğunu gözlemliyoruz. 23 Ekim'den önceki 140 günde 47 cinayet işlenmişken, bu tarihten sonraki 140 günde 14 cinayet işlenmiş durumda. Yüzde 70,2 oranında silahla işlenen cinayet olaylarında azalma söz konusu. Yine 140 günlük süreyi dikkate aldığımızda yaralama oranlarında da yüzde 44 azalma söz konusu. Cezaların caydırıcılığının aslında ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmış oluyor."

Adana'da geçen yıl toplam 6 bin 103 silah ele geçirildiğini ifade eden Köşger, 2023'ün iki aylık döneminde 566, bu yılın aynı dönemine ise 786 silah ele geçirildiğini söyledi.

Köşger, yakın zamanda 5 bölgesel 2 de yerel olmak üzere 7 organize suç çetesine operasyon düzenlendiğinin bilgisini verdi.???????

Kaynak: AA / Güncel

Yavuz Selim Köşger Jandarma Adana Güvenlik Suç Operasyon 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title