Haberler

Adana'da 10 Günlük Maganda Bilançosu Ağır Oldu

Adana’da son 10 günde rastgele ateş açılması sonucu vurulan 1 çocuk hayatını kaybederken, 1 kadın bitkisel hayata girdi, 2’si çocuk 4 kişi de hafif şekilde yaralandı.

Adana'da son 10 günde rastgele ateş açılması sonucu vurulan 1 çocuk hayatını kaybederken, 1 kadın bitkisel hayata girdi, 2'si çocuk 4 kişi de hafif şekilde yaralandı.

Adana'da son günlerde düğünde ya da kavgalarda silahla rastgele ateş eden şahısların yol açtığı bilanço ürküttü.

Yüreğir ilçesi Yeşilbağlar Mahallesi'nde 25 Ocak 2015 günü yaşanan olayda, İbrahim Aşan'ın düğününde Yamaçlı Mahallesi'nden gelin alma merasimi yapıldı. Konvoy eşliğinde gelini evinden alan Aşan, daha sonra yine konvoy eşliğinde gelini evine getirmek için yola çıktı. Bu arada sevinçten dolayı damadın ve gelinin akrabaları havaya ateş açmaya başladı. Gelin konvoyu Yeşilbağlar Mahallesi'ne geldiği sırada içinde çocuk ve kadınların bulunduğu 01 JJ 044 plakalı minibüste 12 yaşındaki Ahmet Vadi'nin yaralandığı belirlendi. Vadi, hastaneye getirildi ancak hayatını kaybetti. Bu olay daha sıcaklığını korurken yine Yüreğir ilçesine bağlı 19 Mayıs Mahallesi'ndeki bir başka düğünde bu kez av tüfeğiyle havaya ateş açılması sonucu iki çocuk hafif şekilde yaralandı.

BU KEZ ÇOCUK MAGANDA OLDU

2 Şubat 2015 günü ise Seyhan ilçesine bağlı Alidede Mahallesi'nde 14 yaşındaki S.A. mahallede kurulan pazara arkadaşlarıyla birlikte gelerek bir kişiyle hırsızlık yüzünden tartışmaya başladı. Tartıştığı kişi kendisine tokat atınca eve giderek pompalı tüfeği alan S.A. yüzlerce insanın olduğu pazarda rastgele ateş açınca Yasemin Kaya (43) isimli bir kadın boynundan vurularak ağır yaralandı. Hastanede yaşam mücadelesi veren kadının bitkisel hayata girdiği bildirildi. Olaydan sonra 14 yaşındaki çocuk tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Kaya ailesinin hayatı karardı.

MAGANDA ADLİYE ÖNÜNDE YAKALADI

4 Şubat 2015 günü ise kız kaçırma meselesi yüzünden mahkemelik olan T. ve A. aileleri duruşma çıkışı adliye önünde kavga etti. Yüzlerce insanın olduğu yerde kızları kaçırılan A. ailesinden Seyit Aydın A. ile Seyit Hikmet A. biri tabanca biri de bıçakla Ersin T. ve onun akrabalarına saldırdı. Adliye önünde Ersin T. ve 2 akrabası bıçak ve tabanca ile yaralanırken olayla hiç alakası olmayan o an adliyenin önünden geçen Yaşar Emir isimli vatandaş da ayağından yaralandı. Zanlıları polis kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.

Aynı gün 23 yaşındaki Hatice Şahin evinde mutfakta yemek hazırlarken yorgun mermi ile alnından hafif şekilde yaralandı.

AV TÜFEĞİNİN CEZASI YOK

Bu arada özellikle tüfek kullanımında yasalarda boşluk bulunuyor. Bu nedenle hemen hemen herkeste av tüfeği bulunuyor. Yaşanan bu maganda olaylarının birçoğu da pompalı diye tabir edilen av tüfeğiyle işleniyor. Yasemin Kaya'nın hayatının kararmasına neden olan olay da av tüfeğiyle meydana geldi. Av tüfeği yakalatan vatandaşa sadece uyarı cezası var. Polis av tüfeğini yakaladığı zaman "buna bir ay içinde ruhsat al" diyebiliyor. Eğer bu sürede ruhsat almazsa Kabahatler Kanunu'na göre 203 lira para cezası yazabiliyor. Tabancada olduğu gibi av tüfeğinin de ruhsatsız kullanımında hapis cezasıyla cezalandırılması için dava açılması caydırıcı olabilir. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yasemin Kaya Yamaçlı Yüreğir Politika Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Bakmadan Geçme

LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında başlayacak?
Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'ye çağrıda bulundu: Çayın fiyatı 25 liraya çıkarılmalıdır

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'ye çağrıda bulundu: Çayın fiyatı 25 liraya çıkarılmalıdır

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title