Haberler

Adalet Bakanı Ergin: "Halen Cezaevinde 119 Bin 425 Kişi Var"

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Haberal Yasası görüşülürken milletvekillerinin soruları üzerine, "Halen cezaevinde 119 bin 425 kişi" olduğunu belirterek Denetimli Serbestlik Yasasından hasta olan hükümlülerden 30 kişinin serbest kaldığını...

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Haberal Yasası görüşülürken milletvekillerinin soruları üzerine, "Halen cezaevinde 119 bin 425 kişi" olduğunu belirterek Denetimli Serbestlik Yasasından hasta olan hükümlülerden 30 kişinin serbest kaldığını açıkladıAdalet Bakanı Sadullah Ergin, Haberal Yasası görüşülürken milletvekillerinin soruları üzerine, "Halen cezaevinde 119 bin 425 kişi" olduğunu belirterek Denetimli Serbestlik Yasasından hasta olan hükümlülerden 30 kişinin serbest kaldığını açıkladı.

Ergin, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin infazı Hakkında Kanununda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi ile ilgili görüşmeler sırasında soruları cevapladı. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın sorusu üzerine halen cezaevlerinde 400 civarında hasta hükümlü ve tutuklu olduğunu belirten Ergin, Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yaklaşık 30 kişi istifade ederek erken tahliye olduğunu açıkladı. Ergin, "Adli Tıp Kurumu ve Sağlık Bakanlığı ile çalışmaları var. Bu sorunu temelli çözecek bir yaklaşımımız var. Bu cezaevinde bulunan hasta hükümlü ve tutukluların toplumun vicdanını kanatmayacak ve o suç mağdurlarını da irite etmeyecek bir noktayı bulmamız lazım" dedi.

-ÖCALAN MADDESİ, GERİ ÇEKİLDİ

Bu arada görüşmelerde maddelere geçildiğinde teklifin Abdullah Öcalan için yapıldığı iddia edilen, "cezaevindeki hükümlünün terör suçunu yönettiği yönünde somut bilgi varsa, yakınları ve avukatlarıyla 6 ay boyunca görüşmesinin yasaklanmasını" bölüm önerge ile geri çekildi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, teklifte kişiye özel düzenleme yapıldığı yönündeki iddiaları sordu. Bakan Ergin, halen cezaevlerinde 119 bin 425 tutuklu ve hükümlü olduğunu belirterek, "Fakat bu yasada yapılan düzenleme ile bütün cezaevlerinde bulunanlar, bu yasal düzenlemenin muhatabıdırlar. Kişiye özel bir düzenleme yapıldığı tezine katılamıyorum. Tutumlu ve hükümlülerin geneline uygulanacaktır. Genel geçer bir düzenleme olduğunu düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Ergin, 207 civarında ceza infaz kurumunu şartları uygun olmadığı için kapattıklarının altını çizerek, 2017 yılına kadar 195 tanesini daha kapatacaklarını söyledi. Çek Yasası'nda yapılan düzenlemeden toplam bin 657 kişinin yararlanarak tahliye olduğunu söyleyen Ergin, elektronik kelepçe ve takip sistemi uygulamasının başlatıldığını ve hızla yaygınlaştırılacağını vurguladı.

-HABERAL İDDİANAMESİ-

Bu arada kürsüye gelen eski savcı CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ise Haberal ile ilgili iddianameye ilişkin çeşitli açıklamalar yaptı. 2 bin sayfalık iddianamede Haberal'ın sadece, 40 bin kişinin katıldığı Cumhuriyet Mitingine katılmak, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile "Elbette bir gün bu ülkeye Başbakan olacağım. Ama benim de Başbakanım sizsiniz" sözleri, Ergenekon Davası sanıklarından Hurşit Tolon'un kendisini bir siyasi oluşuma davetini red ettiği konuşma nedeniyle 2 defa ağırlaştırılmış mühebbet hapis cezası istendiği söyledi.

5 maddelik kanun teklifinin 3.maddesinin görüşülmesine geçilirken, MHP'li milletvekilleri 1.maddenin geri alınmasına ilişkin önergenin gerekçesini eleştirdiler. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Sırrı Sakık Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title