Haberler

Acı Çekenlere Rehberlik İçin Deniz Kıyısında Kamp Açtı

Güncelleme:

Alkol ve kumar bağımlılığını gördüğü uzun tedaviler sonrası durdurabilen Ender Akalın, rehberlik yapabilmek için deniz kıyısında kamp açtı.

Alkol ve kumar bağımlılığını gördüğü uzun tedaviler sonrası durdurabilen 53 yaşındaki Ender Akalın, kendisi gibi bağımlılık nedeniyle acı çekenlere rehberlik yapabilmek için deniz kıyısında kamp açtı.

7 yaşında sigaraya, 12 yaşında alkole başlayan, bir yıl sonra da okul arkadaşlarıyla oynamaya başladığı okey oyunu sayesinde kumarla tanışan Ender Akalın, bağımlılıklarından kurtulmak için 27 kez hastaneye yattı. Bu sırada işini tasfiye etmek zorunda kalan ve evliliği son bulan Akalın, yataklı tedavi süreci tamamlandıktan sonra, 37 yaşında kendine yeniden bir yaşam kurmak zorunda kaldı. Aynı zamanda da ona ve çevresine büyük zarar veren bağımlılıklarına dönmemek için mücadele etti.

Kişinin, doğru şekilde desteklenmediği zaman, bağımlılıklarından kurtulmasının ve hayatını düzene sokmasının zor olduğunu fark eden Ender Akalın, kendisinden yardım isteyenlere destek olmaya başladı. Radyo ve televizyon programlarına katılarak, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak bağımlılık konusunda halkı bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye çalıştı.

Yıllarca Türkiye'nin dört bir yanından arayan bağımlılar ve yakınlarına, kendi deneyimlerinden yola çıkarak öneriler geliştiren Akalın, şöyle konuştu: "Beni arayanların bir bölümü ile bir şekilde buluştuk. ya onlar benim bulunduğum yere geldi ya da ben yolculuklarıma denk getirip onların yaşadığı yere gittim. Ancak sadece bir kez görüşüp sonra telefonla yardımcı olmaya çalışmak çok yarar sağlamıyor. Hele bazı danışanlarla hiç görüşmedik. Bunun üzerine deniz kıyısında bir kamp açmaya karar verdim."

İKİ YIL ARADIM

Kamp kuracağı yeri iki yıl Ege ve Akdeniz sahillerini karış karış gezerek arayan Akalın, aradığı özelliklere uygun yeri Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Ekincik Koyu'nda buldu. Yakın çevresinde başka bir tesis bulunmayan 5 dönümlük bir alanda karar kıldığını kaydeden Ender Akalın, bunun nedenini şöyle anlattı:

"Bağımlılıklar özellikle kişinin en rahatladığı tatil dönemlerinde sıkıntı verir. Çünkü etrafta çok fazla uyaran vardır. Yaşama Dönüş Ayık Yaşam Destek Kampı'nı bu nedenle deniz kıyısında, ancak uyaranlardan uzak bir noktada açtım. Ancak burası önceliği tatil olan bir kamp değil. Kampa sadece bağımlılıklarından kurtulmak için mücadele edenler ile aileleri gelebiliyor. Arzu ederlerse denizden, müzik aletlerinden, bağımlılık ve kişisel gelişim alanında önemli kaynak kitaplardan yararlanabilen spor olanağı bulan, konuklarımızla tercihlerine göre, bireysel veya grup halinde görüşmeler yapıyoruz. Bu nedenle en az 15 günlük dönemler halinde konaklamalarını öneriyoruz. Kampa katılanlardan, yanlarında alkollü içecek, uyuşturucu madde ve kumar araçları getirmemelerini; bunları bulundurduklarının ve kullandıklarının anlaşılması halinde kampı terk etmelerini istiyoruz. Ayrıca konuklarımızın şaka amacıyla da olsa aralarında bahis yapamayacakları konusunda bilgilendiriyoruz."

Akalın, bağımlılık tedavisi görmesi gereken ancak hastaneye yatmayı kabul etmeyen bazı kişilerin, ayaktan tedavilerini yaşamın girdabı içinde değil, sakin bir ortamda almak amacıyla da kampı tercih ettiklerini kaydetti. Yaşama Dönüş Ayık Yaşam Destek Kampı'nın sadece yaz aylarında hizmet vermesi amacıyla planlanmadığını bildiren Akalın, "Kamp bütün bir yıl boyunca açık olacak" dedi.

ESKİ DOKTORLARI ŞİMDİ DANIŞMANLARI

Akalın'ın yataklı tedavi ve bağımlılıklarıyla mücadele sürecinde tedavisini üstlenen Psikiyatrist Prof.Dr. Ayhan Kalyoncu ve Doçent Dr. Hasan Mırsal, Yaşama Dönüş Ayık Yaşam Destek Kampı'na gelen konuklara verilen hizmet sırasında kendisine danışmanlık yapıyor. Madde Bağımlılığı Danışmanı Zafer Ercan da Akalın'ın danışmanları arasında yer alıyor. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

TBMM'ye Sunulan Kripto Para Düzenlemesi Detayları Açıklandı Kara Ağaç Destanı dizisi nerede çekiliyor, setleri nerede? Tasarruf Genelgesi Detayları: Hangi Kuruma Kaç Araç Tahsis Edilecek? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel ve Galvanizleme kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta kim elendi? #128105 GELİNİM MUTFAKTA elenen isim kim oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Türkiye- İtalya Milletler Ligi maçı ne zaman? #127952 TÜRKİYE- İTALYA maçı saat kaçta, hangi kanalda? 18 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 18 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak?
Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title