Haberler

Köy halkının bal kovanlarına dadanan aç gözlü ayı kamerada

Güncelleme:

Doğada yiyecek bulamayınca Sivas'ın Akıncılar ilçesine inen ayı, arı kovanlarına dadandı. Kovanları tahrip eden ayı karpuz ve kavun bostanını da dağıttı. Ayının köylünün malına zarar verdiği o anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Sivas'ın Akıncılar ilçesinin merkezine 14 kilometre uzaklıkta bulunan Göllüce köyünde ayı tedirginliği yaşanıyor. Doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken ayı köye dadandı. Köy halkını tedirgin eden ayı, Recep Keleş'e ait arılığa girip bal yiyerek kovanları tahrip etti. Gözü doymayan ayı bostana girerek onlarca kavun ve karpuzu da ziyan etti.

KÖYLÜLER YARDIM BEKLİYOR

Güvenlik kamerasına takılan ayının görüntülerinde, ayının arılığa girerek kovanları devirdiği ve bal yediği görülüyor. Kovanları deviren ve bal yiyen ayı, Keleş'e yaklaşık 5 bin liralık zarar verdi. Ayı, bir süre sonraysa Keleş'e ait bostana girdi ve yaklaşık 100 kavun ve karpuza zarar verdi. Hava karardıktan sonra evlerinden çıkmakta tedirginlik yaşayan köylüler, yetkililerden yardım bekliyor.

Köy halkının bal kovanlarına dadanan aç gözlü ayı kamerada!

GÖRÜNTÜLER ŞOKE ETTİ

Recep Keleş, ayının geldiğinde arılıkta olmadığı için şanslı olduğunu belirterek, "4 ayaklı hayvanlardan çekiniyoruz. Tabi ki her canlının yaşama hakkı var ama insanlara fazla zarar vermeden. Benim arılığı ve bostanı paramparça etti. Görüntüleri izlediğimde şok oldum, o saatte iyi ki burada değildim. Şanslıymışım ki burada değildim veya ben burada olsam ne olurdu, tedirginim. Tedirginlik var, 6 aydan beri emek veriyoruz. 2-3 gün önce 70 tane kavun, 50 tane kadar da karpuz vardı. Gelip, onları yemiş ve paramparça etmiş. Kaba bir hesap çıkartacak olursak, benim 13 tane kovanımı parçaladı. Yaklaşık 5 bin liralık kovanımı parçaladı, kavun ve karpuzu hesap etmeye gerek yok. Ben hobi olarak yapıyorum, arıcılığı iş olarak yapan birinin zararını ise düşünmek istemiyorum. Benim balım çok güzeldi ki gelip benim balımı yedi, başka balcılara gitmedi" dedi.

Köy halkının bal kovanlarına dadanan aç gözlü ayı kamerada!

BAL KOVANLARINI DEVİRİP YEDİ

Mağdur köylülerden Yüksel Keleş ise ayının arılıkta kovanları devirerek bal yediğini belirterek, "Bu yıl hiç beklemediğimiz hadiselerle karşılaştık, ayıyla alakalı. Geldiğimizde her şey güzeldi ama arılar bal yapmaya başlayınca onların dostu da çoğalıyor. Geçen gün ayı, kovanları devirip balları yedi. Bostanımıza zarar verdi. Korktuk, endişeliyiz. O saatlerde karşı karşıya gelmiş olsaydık acaba ne olurdu" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Keleş Akıncılar Göllüce Sivas Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm! Çağla Şıkel ayaklarını mı paylaştı? Çağla Şıkel neden video paylaştı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! YUSUF TEKİN "cemaatçi misiniz" sorusuna ne yanıt verdi? Yusuf Tekin ne dedi, olay ne?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500

Yorumlar (4)

Esra:

Kafaniza gore orman arazilerini zimmetlemissiniz bedavadan oralar hayvanlarin yasam alani...hayvanlarda sizden kurtulmak icin yardim bekliyor

2
1
yanıtYanıtla
KUTLU:

Eskiden ekilen alanların çoğu şimdi ormanlaşmış haldedir. Sorunun temeli ayıların avlanmasının insan öldürmekten fazla cezası olmasıdır. Bu hayvanların varlığı o kadar önemliyse niçin izole alanlarda barındırılmıyor. Göz göre göre vatandaşın malı canı tehlikeye atılıyor.

yanıt1
yanıt0
HABER:

AYININ TUTKLANMASINA KARAR VERİLMİŞTİR

0
0
yanıtYanıtla
negerek var:

aç gözlü ayı haberi yapan olabilir.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title