Haberler

Abhazlar Kafkas Sürgünü'nü Andı

Türkiye’nin farklı şehir ve bölgelerinde yaşayan Abhazlar, büyük Kafkasya sürgününün 154. yılında Kocaeli’de bulunan Babalı sahilinde anma töreni gerçekleştirdi.

Türkiye'nin farklı şehir ve bölgelerinde yaşayan Abhazlar, büyük Kafkasya sürgününün 154. yılında Kocaeli'de bulunan Babalı sahilinde anma töreni gerçekleştirdi.

Bundan tam 154 yıl önce yaşanan trajedide, Ruslarla savaşan Kuzey Kafkas halkları, savaşı kaybedince Çarlık Rusyası tarafından başta Anadolu toprakları olmak üzere birçok Osmanlı toprağına sürgün edilmişti. Gemilerle sürgün edilen Çerkes ve Ahbazlar'ın ilk sürgün edildikleri topraklar olan Kocaeli'nin Kandıra ilçesi Babalı Köyü sahilinde anma töreni gerçekleştirildi. Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bursa, Eskişehir, Zonguldak, Samsun, Ankara, İzmir gibi birçok ilden sahile gelen Abhazlar, Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan anma töreninde sahile çelenk ve karanfiller bıraktı. Abhaz Dernekleri Genel Başkanı Atanur Aksoy ve Abhazya'nın Türkiye Temsilcisi Vadim Haraziya başta olmak üzere dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş, Karadeniz'e karanfiller bırakarak atalarını andı.

Gerçekleşen törenlerin sonunda ise meşaleler yakan Ahbazlar, sahil boyunca yürüyüş yaparak büyük halkalar oluşturdu. Son olarak anmalarda her yıl yakılan nart ateşi meşalelerin atılmasıyla yakıldı. Gerçekleşen törenler, sabahın erken saatlerine kadar sürerken özellikle gençler "Sürgün Nöbeti" tutarak sabahın erken saatlerine kadar sahilden ayrılmadı.

Törende konuşan Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Atanur Aksoy, "Bu yaşanan büyük sürgünde atalarımız yaşamını yitirdi. Bizler Kafkasyalılar'ın torunları olarak bu anma geleneğini her yıl sürdürüyoruz. Bu acıyı her zaman kalbimizde yaşamayı sürdüreceğiz ve sürgünü unutmayacağız" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çarlık Rusyası Kafkasya Türkiye Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title