Haberler

Abhazlar 30 Eylül Zaferini Kutladı

Güncelleme:

Abhazya'nın bağımsızlığına kavuşmasının 19. yıl dönümünde, Türkiye'den gelen Abhaz kökenliler, kutlama yaptı.

Abhazya'nın 30 Eylül 1993'te Gürcistan'dan ayrılarak bağımsızlığına kavuşmasının 19'uncu yıldönümünde, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Abhaz kökenliler, Akyazı Akbalık Köyü'nde düzenlenen etkinliklerle kutlama yaptı. Kutlamalara eski bakanlardan Abdüllatif Şener ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata da katıldı.

Akyazı'nın Akbalık Köyü'nde Abhazya'nın kurtuluşunun 19'uncu yıldönümü dolayısıyla düzenlenen 'Ayaayra Abhazya Şenlikleri'ne çok sayıda Abhaz kökenli katıldı. İstanbul, Bursa, Kocaeli gibi illerde oturan Abhazlar Şenliğe katıldı. Şenlikler kapsamında Abhaz yemekleri de ikram edildi. Halk oyunları ve havai fişek gösterilerinin yapıldığı şenliklerde at yarışları da düzenlendi. Yarışlarda İngiliz Atları Sürat kategorisinde, Gazanfer Yavuz'un atı Prodotör' birinci olurken, Mehmet Yeşiloğlu'nun atı 'Almodovar' ikinci ve Hüsamettin Kopal'ın atı 'Dila' isimli atı 3'üncü oldu. Arap Atları A kategorisinde ise Cemil Taner'in 'Büyülü Göl' isimli atı birinci, Hasan Yıldız'ın atı 'Coşkuner' ikinci ve Ali Hikmet Özizci'nin, 'Tüzünsoy' isimli atı üçüncülüğü elde etti. Arap Atları B kategorisinde de Fatih Pir'in atı 'Dörtnala' birinci, Ali Arabacı'nın 'Boğaçhan isimli atı ikinci, Enis Badışoğlu'nun 'Tango' isimli atı da üçüncü oldu.

Yarışlarda küçük kazalar da meydana geldi. Bir Jokey attan düşüp yaralanırken bir at da çıkış parkurunun açılmaması sonrası parkur altında geçerek jokeysiz koştu. Bu yarış yeniden tekrarlandı. Yarışlarda derece alan at sahipleri ve jokeylere kupalarını Abdullatif Şener, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof Dr. Münür Kutluata, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar verdi. Ayaayra Abhaz Şenlikleri, gece boyu müzik ve eğlencelerle devam etti. - Sakarya / Akyazı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdüllatif Şener Türkiye Akyazı Eylül Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title