Haberler

ABD, Suriye'nin Kuzeyindeki IŞİD Karşıtı Güçlere 50 Ton Silah İndirdi

Güncelleme:

ABD, 50 ton ağırlığında silah ve mühimmatı, YPG ve YPJ'yle bir araya geldiğini açıklayan ülkenin kuzeyinde konuşlu Suriye Arap Koalisyonu'na iletti.

Amerikan askeri nakliye uçaklarının, Suriye'nin kuzeyinde Haseke bölgesine dün gece 50 ton cephane indirdiği iddia edildi. CNN International, cephanenin PYD'nin askeri kanadı YPG ve YPJ ile "Suriye Demokratik Güçleri" adı altında birleşen Suriye Arap Koalisyonu'na iletildiğini aktardı.

ARAP KOALİSYONU 5 AYRI GRUPTAN OLUŞUYOR

YPG ve YPJ'yle birleşen Suriye Arap Koalisyonu, Ceyş el Suvar, Burkan el Fırat, El Sanadid, El Cezire Tugayları ve Süryani Askeri Konseyi'nden oluşuyor. Cephanenin indirildiği Haseke de Kürt savunma gücü YPG ve YPJ ile Arap müttefiklerinin kontrolündeki bir bölge ve Cizire kantonu adı verilen yönetim biriminin parçası.

EĞİT-DONAT ALTERNATİFİ ARAMA SÜRECİNDE İLK ADIM

CNN'in haberine göre, silah ve cephanenin dün YPG ve YPJ ile resmen ittifakını açıklayan Suriye Arap Koalisyonu'na iletildiği, bu grubun güvenilirliğinin ABD tarafından kontrol edilmiş olduğu da kaydediliyor.

Savaş uçaklarının eşlik ettiği C-17 nakliye uçaklarının ulaştırdığı 112 balya silah ve cephane, Obama yönetiminin eğit-donat sonrası muhalif gruplara yardım için alternatifler arama sürecinin ilk adımı olarak görülüyor. İndirilen balyalarda küçük silah ve cephane ile el bombası gibi malzemeler bulunduğu kaydediliyor.

"BÜTÜN BALYALAR DOST GÜÇLERİN ELİNE GEÇTİ"

Henüz resmi açıklama yapılmadığı için adının gizli kalmasını isteyen bir Amerikalı yetkili CNN'e haberi doğruladı ve "Bütün balyalar dost güçlerin eline geçti" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

El Cezire Suriye Dünya Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500

Yorumlar (26)

var:

Yaşa.usa

15
113
yanıtYanıtla
Abdulcabbar:

Çok geç olmadan PYDyi ortadan kaldırmamız lazım. Hatta geciktik bile denebilir. Malum koridoru Akdenize açmak için yığınak yapıyorlar. Bu koridor başımızı çok ağrıtacak. Sanırım bu bizim karakterimiz. Her şeyi son ana kadar erteliyoruz. Ödemelerimizi, söyleyeceklerimizi hatta futbol da bile böyle 85 dakika gezinip son dakikalarda gayrete kalkıyoruz kan ter içinde maçı bitiriyoruz.

63
11
yanıtYanıtla
Prsus law:

hele gel beri gelde amcana bir öpcük ver

yanıt14
yanıt1
yolcuMobil-ANDROID:

korkun türkler korkun

26
42
yanıtYanıtla
MEHMET:

Pkk nın silahı bitti siyonist Amerika da Türkler ve Kürtler ölsün diye pyd ye silah gönderiyor. Herkes özellikle de kürtler bu durumu iyi anlamalı. IŞID hikaye hikaye....

40
22
yanıtYanıtla
PKK:

PKK 50 TON SİLAH YARDIMI HELAL ABD HELAL AKP

15
45
yanıtYanıtla
DEVLETİMİZ FARKINDADIR:

DEVLETİMİZ HAZIRLIKLI OLSUN. Sanırım PYD koridorunu Akdeniz''e açmak için hazırlık yapılıyor. Rusya''nın Suriye''ye asker çıkarması PYD ile anlaşması da bunun için. Türkiye PYDyi rahatlıkla durdurabilirdi ABD de buna karışamazdı ama şimdi karşımıza PYDyi desteklemek amacıyla Rusyayı getirdiler. DEAŞ tavşanı kuzeye yönelirse ve PYD onu kovalamak için Fırat''ın batısına geçerse ve Rusya da PYDye destek vermek amacıya kuzeye yönelirse . . . .

59
0
yanıtYanıtla
KARTAL:

ulannnnn Amerika hem rusyaya kızıyorsun neden esadın yanındasın diye simdi ben sana soruyorum neden pkk nın yanındasın senin yerine ben söyleyim çünkü biz elhamdüllah Müslüman olduğumuz için degilmi ülke bölücüleri. . . . . . . . . . . . . .

28
16
yanıtYanıtla
bit yeniği:

Adı pyd aslında pkk ya yardım ediyorlar uğradığı bozgundan kurtulsun diye

31
11
yanıtYanıtla
cem:

onlar suriye ye atıyor, ankara da patlıyor. ne güzel. .

26
13
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title