Haberler

ABD, Rusya'nın Kuzey Kore'ye petrol sevkiyatını eleştiriyor

Güncelleme:

ABD yönetimi, Rusya'nın sadece mart ayında Kuzey Kore'ye 165 bin varilden fazla rafine petrol gönderdiğini ileri sürdü. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Rusya'nın bu sevkiyatları süresiz devam ettirebileceğini belirtti.

ABD yönetimi, Rusya'nın sadece mart ayında Kuzey Kore'ye 165 bin varilden fazla rafine petrol gönderdiğini ileri sürdü.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, nükleer programı nedeniyle Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımların uygulanmasını izleyen BM uzmanlar panelinin, Rusya'nın vetosu üzerine dağıtılmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Kirby, Rusya'nın Kuzey Kore'ye sadece mart ayında 165 bin varilden fazla rafine petrol gönderdiğini savunarak, iki ülkenin ticari limanlarının yakınlığı sayesinde Rusya'nın bu sevkiyatları süresiz devam ettirebileceğini belirtti.

ABD'nin petrol sevkiyatına ilişkin yaptırımlar için Avrupa Birliği, Avustralya, Japonya, Yeni Zelanda, Güney Kore ve İngiltere ile çalışacağını bildiren Kirby, Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesine atıfta bulunarak, "Rusya'nın, BMGK'nin nükleer silahların yayılmasını önleme çabalarını desteklemek için uzun süredir devam ettirdiği tutarlı çabalarını bozma yönündeki eylemlerini bir P5 (daimi 5) üyesi için eşi benzeri görülmemiş bir davranış" olarak değerlendirdi.

Nükleer programını sürdürdüğü gerekçesiyle Kuzey Kore'nin rafine petrol ve petrol ürünleri ithalatına 2017'de yıllık 500 bin varil sınırlaması getiren BMGK'nin Kuzey Kore Yaptırım Komitesinin Eylül 2023'teki raporunda, bu sınırın Kuzey Kore tarafından aşıldığı aktarılmıştı.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, 17 Ocak'ta, Kuzey Kore'nin gemileriyle "rafine petrol ve kömür kaçakçılığı" yaparak bu ülkeye kaynak sağladıkları gerekçesiyle 11 gemi, 2 kişi ve 3 firmaya yaptırım uygulandığını açıklamıştı.

ABD ve Güney Kore, 22 Mart'ta, "Kuzey'in yasa dışı rafine petrol kaçakçılığını" incelemek üzere istişare kurulu oluşturulacağını bildirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Beyaz Saray Kuzey Kore John Kirby Saray Rusya Kore Uluslararası İlişkiler Enerji Politika Ekonomi Güncel Haberler

Fenerbahçe başkanlık seçiminde oy sayımı başladı

Fenerbahçe başkanlık seçiminde oy sayımı başladı

Ünlü dondurma markası külahtan para almaya başladı

Ünlü dondurma markası külahtan para almaya başladı

Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

Bakmadan Geçme

9-10 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! 10 Haziran Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 10 Haziran burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 9 Haziran günün maçları nereden izlenir? Fenerbahçe başkanı kim oldu? Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Sandıklar açılıyor Fenerbahçe başkanlık seçimlerinde oy sayımı ne zaman başlayacak? Oylar saat kaçta sayılacak? Fenerbahçe oy verme işlemi saat kaçta bitiyor? Sandıklar saat kaçta açılacak? Merve Dizdar evleniyor mu? Merve Dizdar evlendi mi, kiminle evleniyor? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 9 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! YKS 2024 Sosyal Bilimler çıkmış sorular yayınlandı mı? AYT Sosyal Bilimler SORU-CEVAPLARI açıklandı mı?
Elazığ Maden'deki evlerin yıkım kararı AK Partili vekille belediye başkanını karşı karşıya getirdi

Elazığ Maden'deki evlerin yıkım kararı AK Partili vekille belediye başkanını karşı karşıya getirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title