Haberler

ABD: Türkiye'de Düşünce Özgürlüğüne Müdahaleden Kaygılıyız

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı Başdanışmanı Harf, "Hükümetin düşünce özgürlüğüne müdahalesinden kaygılıyız ve bu durumu kınıyor ve eleştiriyoruz. Özgürlük korunmalı." dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı İletişim Stratejik İletişim Başdanışmanı Marie Harf, Türkiye'de hükümetin düşünce özgürlüğüne müdahale etmesinden kaygı duyduklarını söyledi.

Marie Harf, "Erdoğan'ın, Ermeniler, eşcinseller ve gazeteciler için kullandığı olumsuz nitelemeleri, kınıyor yada eleştiriyor musunuz" sorusunu "Kesinlikle" diye yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'nin bu açıklamasına nasıl bir cevap vereceği merekla beleniyor.

"ERDOĞAN'IN SÖZLERİNDEN KAYGILIYIZ"

Başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, Marie Harf'e, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, CNN, New York Times, BBC'nin Türkiye'yi zayıflatmaya ve bölmeye çalıştıklarını söyledi. Dün de, gazeteciler, Ermeniler, eşcinselleri fitne temsilcileri olarak niteledi. Bir müttefik ülkenin lideri Amerikan medyası hakkında konuşmasına ilişkin herhangi bir yorumunuz var mı?" sorusuna verdiği yanıtta, Türkiye'de hükümetin düşünce özgürlüğüne müdahale etmesinden derin kaygı duyduklarını belirtti.

"ÖZGÜRLÜĞÜ KORUMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Harf, "Konu gazetecilere gelince, elbette ki ABD düşünce özgürlüğünü destekler. Biz Türkiye'de hükümetin düşünce özgürlüğüne müdahale etmesinden kaygı duyuyoruz. Bunu uzun zamandır dile getirmekteyiz. Bağımsız ve özgür medya, demokratik ve açık bir toplumun temel unsurudur. Türkiye dostumuz ve NATO müttefikimiz. Türk yetkilileri, yargı bağımsızlığı da dahil olmak üzere demokratik değerleri korumaya, medya ve bilgiye erişim de dahil olmak üzere ifade özgürlüğünü korumaya çağırıyoruz" dedi.

"KINIYOR VE ELEŞTİRİYORUM"

Harf, "Erdoğan'ın sözleri seçimlerle ilgilimi sizce" sorusuna da "Bu konuda bir spekülasyon yapmayacağım" karşılığını verdi. Marie Harf, "Erdoğan'ın, Ermeniler, eşcinseller ve gazeteciler için kullandığı olumsuz nitelemeleri, kınıyor yada eleştiriyor musunuz" sorusunu "Kesinlikle" diye yanıtladı.

"TÜRKİYE DOST VE MÜTTEFİKTİR"

Harf, Kadir Has Üniversitesi'nin yaptığı bir ankette, Türklerin yüzde 35'inin, İsrail'den sonra ABD'yi tehdit gördüğü ile ilgili soruyu, "Bir tek anket alınarak yola çıkılamaz. Bir anket sadece bir ankettir, görmedim, yöntemleri neymiş bilmiyorum. Dediğim gibi, Türkiye dost ve NATO müttefiki bir ülke" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Marie Harf Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500

Yorumlar (408)

angaralı:

bu saate kadar akp ye oy vermeyecektim artık akp ye oy vermek şart oldu

45
25
yanıtYanıtla
demekki dogru yoldayizmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Sizde sıkıntı varsa doğru yoldayiz demektir

57
11
yanıtYanıtla
akk:

kes leennnnnnnnnnnnnnn sen kendine bak amerikan iti

46
19
yanıtYanıtla
Afyonlu:

Ilk önce yahudileri kinayin serefsizler. . . . . Adi pislikler

45
12
yanıtYanıtla
FenerliMobil-IOS:

Hitler'den ne farkın var kafir

31
9
yanıtYanıtla
Hakiki KürtMobil-IOS:

Amerika nın bir iti konuştu

26
10
yanıtYanıtla
seyit yildiz:

hadi oradan once o soruyu kendinize yoneltin sonra ozurdilemeyin yanlis anlasildi diye

30
4
yanıtYanıtla
Abd Mobil-IOS:

Siz krndinize bakin Eger sizin için türkiyede sorun varsa. Demektirki türkiye doğru yolda. Kariştiramadiniz demi. Darbe yapamadiniz demiiiiii??????

28
3
yanıtYanıtla
ali:

sizki suçsuz vatandaşlarınızı vuran polisleri aklayansınız, önce kendi çöplüğünüzü temizleyinde bizim ülkemize dil uzatmaya kalkın, her girdiğiniz ülkede kan akıtmaktan zevk alıyorsunuz bide utanmadan Türkiyeye laf söylemeye kalkıyorsunuz

27
4
yanıtYanıtla
EdipMobil-IOS:

Dost ve muttefik ama karistirmaktan da geri durmuyprsunuz bizde 34 milyon abd vatandasinin 3 dunya standartlari altinda yasamasindan endiseliyiz polisin fasitce siyahi abd vatandaslarini oldurmesinden endiseliyiz musluman ulkelere goturdugunuz sozde ozgurlugunuzden endiseliyiz

27
3
yanıtYanıtla
Tüm 408 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title