Haberler

ABD'den 'Çuval Eylemi'ne Çifte Kınama

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon art arda yaptıkları açıklamalarda İstanbul'daki Amerikan askerlerine yönelik eylemi sert ifadelerle kınadı.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Steve Warren, Pentagon'da basın mensuplarının Eminönü'nde bir grubun üç Amerikan askerinin başına çuval geçirmesiyle ilgili soruları yanıtladı. Saldırıyı "çirkin ve rahatsız edici" olarak tanımayan Warren, saldırıyı düzenleyenlerle ilgili "görünen o ki sokak eşkıyaları" ifadesini kullandı.

Warren, "Bu saldırganlar, Türklerin ve Türkiye'nin misafirperverliğine büyük bir gölge düşürüyor. NATO müttefiki Türkiye ile güçlü ilişkimizden memnunuz. Türklerin acil ve etkin bir şekilde (olayı) araştıracağından eminiz" ifadesini kullandı.

PSAKI: DERİN RAHATSIZLIK DUYUYORUZ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüzü Jen Psaki'ye de günlük basın brifinginde aynı soru yöneltildi. Psaki, "USS Ross adlı geminin askerlerine yönelik bugünkü saldırıdan derin rahatsızlık duyuyoruz. USS Ross, ABD ile Türkiye arasındaki uzun süreli işbirliği ve dostluğun bir göstergesi olarak İstanbul'u ziyaret ediyor. Barışçıl eylem hakkını desteklerken, bu olay barışçıl protesto çizgisini aşarak şiddete ve tehdide dönüşmüştür. ABD'li yetkililer Türk otoriteleriyle olayı araştırıyor" şeklinde konuştu. Psaki, "eylemin Türkiye'deki Amerikan karşıtlığı trendinin bir parçası mı olarak görüyorsunuz" sorusuna şu anda sadece bu spesifik eylem üzerinde konuştukları yanıtını vererek, "Türkiye önemli bir NATO müttefiki olmayı sürdürüyor. Onlarla birçok konuda yakın çalışma içerisindeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

ABD DONANMASI: OLAYI ARAŞTIRIYORUZ

Öte yandan ABD Donanması da İstanbul'da eyleme ilişkin yazılı açıklama yaparak, Türk yetkililer ve ABD Büyükelçiliği çalışanları ile olayı araştırdıklarını duyurdu. USS Ross'un İstanbul'a daha önceden planlanmış bir ziyarette bulunduğunu ifade edilen açıklamada, ABD askerlerinin herhangi bir yara almadan saldırganlardan kurtulmayı başardığı belirtildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, Eminönü'nde sabah saatlerinde bir grubun Amerikan askeri olduğu ifade edilen 3 kişinin başına çuval geçirmesiyle ilgili görüntülerin bazı internet sitelerinde yer alması üzerine çalışma başlatmış, olayla ilgili Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi olduğu belirtilen 12 kişi gözaltına alınmıştı.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ DE KINADI

ABD Büyükelçiliği eyleme ilişkin kınama açıklaması yaptı. Büyükelçilik tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada, "Türkiye'yi ziyaret eden 3 Amerikalı askere yapılan saldırıyı gösteren videoyu son derece çirkin bulduğumuzu ifade ediyoruz. Barışçıl protesto hakkına ve ifade özgürlüğüne saygı duymakla birlikte, bugün İstanbul'da gerçekleştirilen bu saldırıyı kınıyor; Türk halkının büyük çoğunluğunun da Türkiye'nin misafirperverliğine saygısızlık teşkil eden böyle bir eyleme karşı çıkmakta bizlere katılacağı konusunda hiçbir şüphe duymuyoruz" denildi. 4 Temmuz 2003'te Irak'ın Süleymaniye kentinde ABD askerleri, Türk askerlerini başına çuval geçirerek gözaltına almış, sorgulamak üzere Bağdat'a götürmüşlerdi.

İlgili Haberler
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Jen Psaki Eminönü Dünya Güncel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

500

Yorumlar (66)

Botan:

Bu korkak tırklar silahsızlara saldırır. Yiyorsa İncirliğe girip ordakilere yapın. Böyle çocukça şeylerle kendinizi avutursunuz anca. . Bi de Polat Alemdarla avunursunuz :))

56
36
yanıtYanıtla
huntürkü:

akp nin yapamadığını. Türk kardeşlerimiz yaptı. elinize sağlık.

32
45
yanıtYanıtla
KürtmobilWeb@haberler.com:

yureginiz yetiyorsa silahsiz turistlere degil de gidin irakta silahli abd askerine yapin faşolar gucunuz ancak silahsizlara yeter zaten sonra da kendi kendinizi avutursunuz ezikler sizi :-

15
40
yanıtYanıtla
kurdd:

abd ye saygı gösterin utanmazlar !!

12
41
yanıtYanıtla
Ciya:

Bir Kürt olarak Türklerin bu insan üstü başarısını (!) kutluyorum :)))

46
5
yanıtYanıtla
bazidli:

Çok büyük bir terbiyesizlik. Size mi kalmış askerlerin başına çuval geçirmek. 3-5 çapulcu toplanmışsınız kendinizce eylem yaptığınızı düşünüyorsunuz. Şimdi göreceksiniz gününüzü. Biji ABD, Biji Obama. .

15
30
yanıtYanıtla
amerikali zekiMobil-ANDROID:

turkiyede boyle itlerden milyonlarcasi var, turk polisi yakaliyo ama turk adaleti birakiyo boyle pislikleri

10
32
yanıtYanıtla
durmuşmobilWeb@haberler.com:

Amerika bize sert tepki verceğinine gitsin israile Filistin de ölen çocuklar için tepki versin kınıyormuş git sen İsrailli kına

33
6
yanıtYanıtla
vatandaş:

ey amerika siz pkkya silah verip üstümüze salarken iyimiydi???

26
12
yanıtYanıtla
ALPEREN40:

bizim oralarda biji hayvanlara söylenir. . . . Artık sizler varken onlarada söylemiyoruz. . .

yanıt0
yanıt1
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title