Haberler

AB Üyeliğinin İyi Olacağını Düşünenlerin Oranı Arttı"

Transatlantik Eğilimler araştırmasından: "Türkiye'de AB üyeliğinin iyi bir şey olacağını düşünenlerin oranı, geçen seneye göre 8 puan artışla yüzde 53'e çıktı" "Ekonomik krizden etkilendiğini söyleyen Türklerin oranı geçen yıla göre 14 puan artışla yüzde 76'ya yükseldi"

Türkiye'de Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin iyi bir şey olacağını düşünenlerin oranının, geçen seneye göre 8 puan arttığı belirtildi.

Marshall Fonu açıklamasına göre, Fon tarafından hazırlanan Transatlantik Eğilimler araştırması, bu yıl 13'üncü kez gerçekleştirildi. Buna göre, Türkiye'de AB üyeliğinin iyi bir şey olacağını düşünenlerin oranı, geçen seneye göre sekiz puan artışla yüzde 53'e çıktı. Araştırma kapsamında bu sorunun ilk defa sorulduğu 2010 yılından bu yana ilk kez Türklerin çoğunluğu, AB üyeliğinin Türkiye için iyi bir şey olacağı yanıtını verdi.

NATO'nun, ülkelerinin güvenliği için gerekli olduğunu düşünen Türklerin oranı, 2013 yılına göre 10 puan, 2010 yılına göre ise 19 puan artarak yüzde 49'a yükseldi. Türklerin çoğu, 2009 yılından beri ilk defa, NATO'nun ülkelerinin güvenliği için gerekli olduğuna inandığını ifade etti.

Ekonomik krizden etkilendiğini söyleyen Türklerin oranı ise geçen yıla göre 14 puan yükseldi, yüzde 76'ya çıktı. Bu oran, küresel ekonomik krizin ardından sorunun ilk defa sorulduğu 2009 yılına kıyasla iki puan daha düşük oldu.

Amerikalıların yüzde 68'i Ukrayna'ya NATO üyeliği verilmesini istiyor

Araştırma tarihinde ilk defa yüzde 53 ile Amerikalıların çoğunluğu Başkan Barack Obama'nın uluslararası politikalarını onaylamazken, Avrupaların ise yüzde 64'ü bu politikaları destekliyor.

Avrupalılar ve Amerikalılar güvenlik alanında transatlantik ortaklığın gidişatı konusunda görüş ayrılığı yaşıyor. Geçen yıla göre sekiz puan artışla Avrupalıların yüzde 52'si, ülkelerinin ABD'den daha bağımsız hareket etmesini istiyor.

Araştırmaya katılan Amerikalıların yüzde 68'i Ukrayna'ya NATO üyeliği verilmesine olumlu bakıyor.

Avrupalıların çoğunluğu Ukrayna'nın AB üyeliğini destekliyor

Avrupalıların yüzde 53'ü de Ukrayna'ya AB üyeliğinin tanınmasını talep ediyor. Yanıt verenlerin üçte ikisi Rusya'ya karşı daha güçlü yaptırımlar uygulanmasını destekliyor. Yüzde 53 ile Rusların çoğunluğu ise AB ile çatışma riski olsa bile Rusya'nın Ukrayna üzerindeki etkisini sürdürmesi gerektiğini düşünüyor.

- Transatlantik Eğilimler araştırması

Transatlantik Eğilimler araştırması, ABD ve Avrupa kamuoyuna yönelik olarak yürütülüyor. Marshall Fonu ve Compagnia di San Paolo'nun projesi olan araştırma, Barrow Cadbury Trust, BBVA Vakfı ve İsveç Dışişleri Bakanlığı tarafından destekleniyor. Araştırma, TNS Opinion tarafından 2-26 Haziran 2014 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye, Rusya ve AB üyesi Fransa, Yunanistan, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, Portekiz, İspanya, İsveç ve Birleşik Krallık'ta gerçekleştirildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Avrupa Birliği Ukrayna Türkiye Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title