Haberler

Aa Haber Akademisi "Foto Muhabirliği" Eğitimi İçin Mülakatlar Başladı

Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisi'nin, yeni nesil foto muhabiri yetiştirmek ve paralelinde insan kaynağını sağlamak amacıyla hazırladığı "Foto Muhabirliği Eğitim Programı"nın mülakatları başladı.

Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisi'nin, yeni nesil foto muhabiri yetiştirmek ve paralelinde insan kaynağını sağlamak amacıyla hazırladığı "Foto Muhabirliği Eğitim Programı"nın mülakatları başladı.

AA Konferans Salonu'ndaki mülakatlarda ön elemeyi geçen başvuru sahipleri, Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Genel Müdür yardımcıları Ömer Ekşi, Ebubekir Şahin, Görsel Haberler Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, İnsan Kaynakları Direktörü Hayrettin Özçelik, Haber Akademisi Koordinatörü Ahmet Tek ve Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul'dan oluşan heyetin karşısına çıktı.

Mülakat sırasında, başvuru sahiplerine fotoğraf ve foto muhabirliğiyle ilgili sorular yöneltilirken, portfolyoları da heyet tarafından titizlikle incelendi. Ön elemeyi geçen başvuru sahiplerinin isimlerinin alfabetik olarak sıralandığı mülakatlar bugün öğleden sonra ve yarın da devam edecek.

-Foto muhabirliği eğitimi

İki ay sürecek "Foto Muhabirliği Eğitim Programı"na katılanlar; birinci ay 160 saat teorik, ikinci ay AA Fotoğraf Editörlüğü'nde 160 saat uygulama eğitimi olmak üzere 320 saat foto muhabirliği eğitiminden geçecek.

Eğitim kapsamında ilk ay "Yeni Nesil Habercilik, Haber Dili ve Haber Yazım Teknikleri, Haber Fotoğrafı Çekim Teknikleri, Haber Fotoğrafı İşleme Teknikleri, Haber Fotoğrafı İletim Teknikleri, Fotoğraf Altı Yazımı, Foto Röportaj Çekimi, Dünya Haber Fotoğrafçılığı Kültürü ve Kurum Kültürü" dersleri, ikinci ay ise Pratik Saha Eğitimi' verilecek. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ebubekir Şahin Anadolu Ajansı Kemal Öztürk Ömer Ekşi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title