Haberler

8 Yaşında Yaptığı Kızakla 64 Yaşında Yeniden Kaydı

Sivas'ın İmranlı ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen kar şenliğine ilçedeki yaşlılar yoğun ilgi gösterdi.

Sivas'ın İmranlı ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen kar şenliğine ilçedeki yaşlılar yoğun ilgi gösterdi. İlçe sakinleri çocuk yaşlarda yaptıkları kızaklar ile yeniden kaymanın mutluluğunu yaşadı.

İmranlı Kaymakamlığı tarafından bu yıl ilk kez kar şenliği düzenlendi. İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta olan Piredede köyünde düzenlenen şenliğe ilçe protokolü ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şenlikte şişme ve plastik kızak yarışması, halat çekme, kardan adam yarışması düzenlendi. Ayrıca yöresel oyunlarında sergilendiği şenliğe gelen vatandaşlara yemek ikramında da bulunuldu. Şenliğe kızakla gelenlerin yanı sıra leğen ve tepsi ile kayanlar da dikkat çekti. Şenliğe daha çok yaşlıların katıldığı görüldü. Çocuk yaşlarda yaptıkları kızaklar ile Kızıldağ eteklerinde kayan ilçe halkı 60 yaşında da aynı kızaklarla kayarak eski günleri yad etmenin mutluluğunu yaşadı. Bazı vatandaşların kızakları karda kayarken kırıldı. Ufak kazaların yaşandığı şenlikte anı ölümsüzleştirmek isteyenler bol bol fotoğraf çekindi.

İmranlı'yı Sivas'ın çatı katı olarak gördüklerini dile getiren İmranlı Kaymakamı Hasan Meşeli,"Karşımızda Kızıldağ var. İmranlı ilçe merkezimiz bin 650 metrede, 2 bin metre de olan köylerimiz var. Burası karın başkenti. İmranlı Kaymakamlığı olarak bu karın eğlencesini nasıl yapabiliriz, insanları nasıl bir araya getirebiliriz diye düşündük ve bir kar şenliği yapmaya karar verdik. İmranlı'nın birinci kar şenliğini yapıyoruz. İnşallah bundan sonraki senelerde de devamı gelir. Bugün çayımızı aldık. Sıcak bir günde eğlenmeye geldik" dedi.

Kar şenliğine katılan ilçe halkından Abdullah Tekin ise,"İmranlı Kaymakamlığının düzenlemiş olduğu kayak şenliğine katıldık. 8 yaşında yaptığım kızakla 64 yaşımda yeniden kaymanın mutluluğunu yaşadım" dedi.

Kaleli Demirel de, "Şuanda 66 yaşındayım. Çocuk yaşlarda burada birçok arkadaşlarla kaymışızdır. 66 yıl sonra kaymakam bey bize bu mutluluğu tattırdığı için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İmranlı Sivas Güncel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title