Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Yalova'da Çınarcık Belediyesi ve Yalova Kent Konseyi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Yalova'da Çınarcık Belediyesi ve Yalova Kent Konseyi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Çınarcık Kaktüs Çay Bahçesi'nde düzenlenen programda, Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü Derneği (ULEKAD) Başkanı Hüzün Yücel ve Psikolog Alanur Özalp kadınlarla buluştu.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, belediyede 10 müdürlüğün 6'sında kadın müdürlerin görev aldığını söyledi.

Türk kadınının çok güçlü olduğunu belirten Kurt, "Kadın, Türk toplumunda söz sahibidir. Cumhuriyeti kuran ve yaşatan, bize bugünleri getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk döneminde kadının değeri her yönüyle, her zaman en öne çıkartılmıştır. Medeni kanun, kadın-erkek eşitliği, yönetimde söz sahibi olması bundan daha güzel bir şey var mı?" ifadelerini kullandı.

ULEKAD Başkanı Hüzün Yücel de kadının kadına sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Yücel, kadınların çocuklarını iyi yetiştirmelerinin şiddetin bitmesine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Etkinliğin sonunda, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, katılımcılara plaket ve kadınlara çiçek verdi.

Etkinliğe, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl, CHP Çınarcık İlçe Başkanı Ali Zara, Çınarcık Kent Konseyi Başkanı Tuncay Okatan da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüzün Yücel Çınarcık Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title