Haberler

7 Ocak'ta Rahime Hatun Meydanı Açıldı

Rahime Hatun Meydanı'nın 1.etabı ile meydanın ortasına yerleştirilen Rahime Hatun Anıtı'nın açılışı yapıldı.

MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli tarafından 5 Ekim 2011 günü temeli atılan Rahime Hatun Meydanı'nın 1.etabı ile meydanın ortasına yerleştirilen Rahime Hatun Anıtı'nın açılışı yapıldı. Törende, Azeri ses sanatçısı Azerin ve fantezi müziğin en sevilen isimlerinden Alişan konser verdi. Meydanı dolduran çok sayıda bayan ellerinde "Küstah Fransa! Dinle ve gör, bizler Osmaniyeli Rahimeleriz" ve Fransa'ya Fransız kalma, Fransız malları alma" yazılı dövizleri taşıması dikkat çekti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli temelini attığı Rahime Hatun Meydanı'nın 1 etap açılış töreni için kutlama mesajı göndererek hemşehrilerine selamlarını gönderdi.

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu ise, Osmaniye'de önemli çalışmalara imza atan Belediye Başkanı Kadir Kara'yı ve ekibini kutladı.

Türkoğlu, bu yıl Osmaniye'den Fransa'ya gereken cevabın verildiğini kaydetti.

Belediye Başkanı Kadir Kara ise, meydan hakkında teknik bilgiler vererek, meydanın toplam 6 bin 354 metrekare alana sahip olduğunu, projede otopark ve meydan yapmak üzere 40 adet parselin kamulaştırıldığını belirtti.

Kara, kamulaştırma aşamasında 243 adet yer sahibi ile uzlaşma sağlandığını ve yaklaşık 6,5 milyon lira kamulaştırma bedeli ödendiğini, İller Bankası'ndan alınan kredi ile 2,5 milyon lira ihale edilerek meydanın inşaatına başlandığını kaydetti.

Kadir Kara, "Projemiz kapsamında meydan altında 120 araçlık otopark ve araç yıkama bakım merkezi bulunmaktadır. Bu alanlardaki inşaat çalışmaları devam etmektedir. Yapılan düzenleme sadece yapıldığı alan ve çevresi için değil tüm kent merkezinde yeni bir ticari yaklaşım sunmakta, işlevini yitirmiş olan ticaret aktivitesini şehrin merkezinde canlandırmak düşüncesine hizmet amaçlıdır. Meydanımızda Türk Mimarisinin özgün tasarımları gerçekleştirilmiş olum, kısa bir zaman sonra çevresindeki binalarında aynı şekilde bu meydana uyum sağlaması için inşaata başlanacaktır." dedi.Meydana Rahime Hatun'un ismini neden verdiklerini de anlatan Başkan Kadir Kara, bir kız öğrenciye Rahime Hatun isimli şiiri okuttu. Osmaniye'den 7 Ocak 1922'de olduğu gibi 7 Ocak 2012'de de Fransa'ya birlik ve beraberlik içerisinde bir cevap verdiklerini dile getiren Başkan Kadir Kara, etkinliklere katılan hemşehrilerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ramazan Çortul'un yaptığı dua ile Rahimet Hatun Meydanı ve Anıtı'nın açılışı yapıldı.

Açılış törenine Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ve eşi, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uğur Özbek ve eşi, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ve eşi, Vali Yardımcısı Nail Anlar, Bahçe Belediye Başkanı Murat Altundiş, İl Müftüsü Ramazan Çortul, MHP Merkez İlçe Başkanı Ali Fuat Kardaş, belediye meclis üyeleri, Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet Özener, mahalle muhtarları, kamu kurum müdürleri ile binlerce vatandaş katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Türkoğlu Kadir Kara Osmaniye Fransa Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkat çeken detay: Atamalar akademi eğitim başarı puanı ile yapılacak

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkat çeken detay: Atamalar akademi eğitim başarı puanı ile yapılacak

Bakmadan Geçme

Eşinin kuzeni tarafından öldürülen Kader'in vücudunda 39 bıçak yarası tespit edildi

Eşinin kuzeni tarafından öldürülen Kader'in vücudunda 39 bıçak yarası tespit edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title