Haberler

7 Bin 500 Polise Kısa Filmli "Asayiş Uygulama" Eğitimi

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, asayiş uygulaması yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar ve vatandaşlara yönelik davranışlarla ilgili hazırlattığı kısa filmlerin CD'lerini polis memuruna dağıttı.

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, asayiş uygulaması yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar ve vatandaşlara yönelik davranışlarla ilgili hazırlattığı kısa filmlerin CD'lerini polis memuruna dağıttı. Gürkan, filmin 7 bin 500 polise verildiğini belirterek, "Kısa filmde polisin bir uygulamada ne yapması gerektiği A'dan Z'ye anlatılıyor. Bunu yapmamızın amacı, vatandaşı mağdur etmeden güvenliğini sağlamak" dedi.

Isparta Emniyet Müdürü görevini yaparken İçişleri Bakanlığı'nın kararnamesiyle Adana Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Ahmet Zeki Gürkan, görevi başladığı Adana'da telsizden ilk anonsu "Vatandaşla muhatap olurken nazik ve kibar olun" oldu. Gürkan, ardından Adana'da emniyet müdürü olarak ilklere imza atmaya başladı. Gürkan, futbol maçları öncesi taraftarları alkol testine gönüllü tabi tutarak sarhoş vatandaşları stada almadı. Ahmet Zeki Gürkan, daha sonra bir ilke daha imza atarak 7 bin 500 rütbeli rütbesiz polise asayiş uygulamalarında ne yapılması gerektiğini anlatan bir kısa film hazırlattı. Yaklaşık 16 dakika süren kısa filmde, asayiş uygulaması yaparken polisler nelere dikkat etmeli, hangi noktalar uygulama noktası olarak seçilmeli, uygulama yaparken güvenlik nasıl alınmalı ve vatandaşın emniyeti için yapılan uygulamada vatandaşlarla nasıl bir diyalog kurmaları gerektiği, uygulama yapılırken kibar ve nazik olunması gerektiği anlatıldı. Gürkan, hazırlanan kısa filmi polislere tek tek dağıttırarak, izlendikten sonra filmde görülen eksiklerin ya da güzel yanların not edilerek geri bildirilmesini istedi.

Polisler kısa filmi izleyip notlarını yazmaya başlarken bir taraftan da filmdeki gibi asayiş uygulamalarına başlandı. Polis Sarıçam Deresi etrafında Özgür Mahallesi'nde asayiş uygulaması yaptı. Uygulamada polis filmde olduğu gibi geniş güvenlik önlemi aldı. Uygulama noktasının en başında uzun namlulu silahlarla polis nöbet tutarken, hakim yerlere de uzun namlulu polisler yerleştirildi. Bunun dışında trafik polisleri gelen araçları trafiği aksatmayacak şekilde durdurup kimlik kontrolü ve araçlarda arama yaptı. Polis kimlik kontrolü yaptığı vatandaşların üzerlerini de nazik bir şekilde arayıp inceleme bittikten sonra teşekkür ederek vatandaşları gönderdi.

Kadın sürücüleri de uygulamada bulunan kadın polisler aradı. Uygulama da araçların kaçma ihtimaline karşın uygulamanın son noktasına kapan kondu. Uygulamayı gören vatandaşlar da polisin kendilerine nazik ve kibar davrandığını söyleyerek, "Bizim can güvenliğimiz için yapılan bu uygulama çok iyi. Üstelik polis bize teşekkür ediyor" dedi.

"NAZİK VE KİBAR ANONSU BİRDEN GELİŞTİ ANCAK ÖYLE OLMALIYIZ"

Uygulamayla ilgili konuşan Gürkan, filmlerin 7 bin 500 polise dağıtıldığını belirterek, "Rütbeli, rütbesiz bütün polislere bu kısa filmi dağıttık. Kısa filmde polisin bir uygulamada ne yapması gerektiği A'dan Z'ye anlatılıyor. Bunu yapmamızın amacı, vatandaşı mağdur etmeden güvenliğini sağlamak. Ayrıca uygulama yaparken polisin kendi güvenliğini de nasıl alması gerektiğini anlamaktı. Biz kısa filmde bunları tek tek belirterek anlattık" dedi.

Gürkan, göreve başladıktan sonra Adana'da ilk anonsunun "kibar ve nazik" olun anonsu olduğuna dikkat çekerek, "Bu anons, planlı yapılan bir şey değildi. Birden gelişti, ben de bu anonsu yaptım. Ancak polisin vatandaşın güvenliğini sağlarken nazik ve kibar olması gerekiyor. Mesela bir kadını, erkek polisin aramaması gerekiyor, Mutlaka kadın polisin araması gerekiyor. Ben göreve başlarken 'kötü muameleye sıfır tolerans' diyerek başladım. Aslında nazik ve kibar olun değil de kötü muameleye sıfır tolerans diyelim."

Gürkan, polislere dağıtılan kısa filmin izlendikten sonra beğenilen ya da beğenilmeyen yanları ya da neler öğrendiklerini görebilmek için not yazmalarını istediğini de sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adana Emniyet Müdürlüğü İçişleri Bakanlığı Ahmet Zeki Gürkan Isparta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title