Haberler

6 Çocuklu Ailenin Dramına Duyarsız Kalınmadı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde iki odalı evde yoklukla mücadele eden, biri engelli 6 çocuklu Çetinkaya ailesinin yaşadığı zorluklara dair basında yer alan haberler, hayırseverleri harekete geçirdi Annenin "Çocuklarıma süt yerine çay içiriyorum, onları naylon poşetle bezliyorum" sözlerinden etkilenen yurt içi ve dışından çok sayıda kişi yardım sözü verdi.

MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 2008'de elektrik kontağından çıkan yangında kullanılamaz hale gelmesinin ardından hayırseverler tarafından onarılan iki odalı eve yerleşen, birisi engelli 6 çocuklu Çetinkaya ailesinin yaşadığı zorluklar haber yapılınca hayırseverler yardım için seferber oldu.

Sofular köyünde çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için hayırseverlerden yardım bekleyen Çetinkaya ailesinin feryadına vatandaşlar duyarsız kalmadı. Aileyi evlerinde ziyaret eden bazı vatandaşlar, çocuklar için bez, süt ve mama yardımında bulundu.

Annenin, "Çocuklarıma süt yerine çay içiriyorum, onları naylon poşetle bezliyorum" sözlerinden etkilenen yurt içi ve dışından çok sayıda kişi de telefonla ulaştığı İsmet Çetinkaya'ya yardım sözü verdi.

Çetinkaya,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayırseverlerin yaşadıkları çileye duyarsız kalmadığını, farklı illerden ve ülkelerden çok sayıda kişinin telefonla arayarak yardımda bulunmak için adres bilgilerini aldıklarını söyledi.

Hayırseverlerin özellikle çocuk bezi, mama ve süt olmak üzere yardımda bulunacaklarını belirttiğini anlatan Çetinkaya, "Çok mutlu olduk, Allah herkesten razı olsun. Gönderenden de göndermeyenden de Allah razı olsun" dedi.

Anne Şerif Çetinkaya da eşinin telefonunun bir an olsun bile susmadığını vurgulayarak, "Bir hayırsever sabah saatlerinde evimizin önüne süt ve çocuk bezi bırakmış. Çocuğumun altını bezledim ve onlara süt verdim. Bundan daha güzel bir mutluluk var mı?" diye konuştu.

Bakanlık devrede

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla aileye yardımların sürdüğünü belirterek, "Evde yapılan yeni incelemenin ardından perşembe günü gerçekleştirilecek vakıf toplantısında ailenin durumun değerlendirileceğiz. Her türlü desteği vermeye ve yardımı yapmaya hazırız" ifadesini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri de bakanlığın ailenin durumuyla yakından ilgilendiği bilgisini vererek, devletin aileye ayda bin 100 lira destek sağladığını anlattı.

Yetkililer, ailenin evine gidilerek inceleme yapılacağını, gereken her türlü desteğin verilmeye devam edileceğini kaydetti. - Zonguldak

Kaynak: AA / Güncel

İsmet Çetinkaya Zonguldak Sofular Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title