Haberler

Ukraynalı yönetmenden katılımcıya tepki: Oturuş şeklinizi değiştirin

Güncelleme:

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yarışan 'Omar ve Biz'in Ukraynalı yönetmeni Maryna Er Gorbach, soru soran izleyicinin oturma şeklini beğenmeyerek "Soru sormak istiyorsanız saygıyla sorun. Soru sormak istiyorsanız oturuş şeklinizi değiştirin" diye sert dille uyardı.

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında, "Omar ve Biz" yarışma filminin gösterimi gerçekleştirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen festival çerçevesinde, Mehmet Bahadır Er ve eşi Maryna Er Gorbach'ın yönettiği "Omar ve Biz" filmi, Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda sanatseverlerle buluştu.

"OMAR VE BİZ" FİLMİNE YOĞUN İLGİ

İki göçmenle komşu olmak zorunda kalan emekli bir komutanın hikayesini anlatan "Omar ve Biz" filmine davetliler yoğun ilgi gösterdi.

"Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması" kategorisinde yarışan filmin gösteriminin ardından, yönetmenler Mehmet Bahadır Er ile eşi Maryna Er Gorbach ve oyuncular Timur Ölkebaş, Uygar Tamer, Cem Bender, Ushan Çakır ve Taj Sher Yakub, festival çadırında izleyicilerin sorularını yanıtladı.

Yapımcı, yönetmen ve senarist Mehmet Bahadır Er, farklı kültürlerden olmalarına rağmen sette eşiyle çatışmadıklarını anlattı.

"İYİLİK YAPACAĞIMIZ ZAMAN EGOLARIMIZI BİR KENARA KOYMAMIZ GEREKİYOR"

Filmde zamansızlıkların anlatıldığını aktaran Er, "Omar ve Biz" filminde göçmenlerin nereli olduğunu anlatmadıklarını vurguladı. Er, başroldeki İsmet karakterine ilişkin de bilgi vererek İsmet'in asker olmasının yanında, sahip olduğu her şeyi koruma refleksi olan bir kişi olduğu bilgisini verdi.

Filme ilişkin değerlendirmeler yapan Er, "İyilik yapacağımız zaman çok acele etmemiz, bütün egolarımızı bir tarafa koymamız gerekiyor. Birbirimizi sevmek ve iyilik yapmak için fırsatlar yaratmamız gerekiyor." diye konuştu.

Filmin senaryosunu gittiği berberinde işe alınan Pakistanlı bir çırağın gerçek hikayesinden etkilenerek yazdığını aktaran Er, "Yurt dışına gidiyoruz. Herkes 'Omar'ı soruyor, neden gelmiyor' diyorlar. Alında bunun cevabı kendilerinde, 'Gelemiyor' diyoruz. Sadece ne Suriye ne Pakistan aslında büyük bir çatışmanın sonucunu yaşıyoruz. İnsanlar yaşananları görmek istemiyor, elimizi vicdanımıza koyalım." şeklinde konuştu.

KATILIMCININ SORUSUNA TEPKİ: SAYGI ÖNEMLİ

Diğer yönetmen Maryna Er Gorbach ise filme ilişkin izleyicilerden güzel dönüşler aldıklarını ifade etti. Bir katılımcının sorusuna tepki gösteren Gorbach, "Soru sormak istiyorsanız saygıyla sorun. Soru sormak istiyorsanız oturuş şeklinizi değiştirin" dedi. Oyuncu, Suriyeli göçmen Taj Sher Yakub ise Suriye'de üniversite okurken 7 sene önce Türkiye'ye geldiğini ve burada Türkçe öğrendiğini anlattı.

Oyunculardan Uygar Tamer ise vicdan ve disiplini dengelemenin önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Film Festivali Antalya Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (23)

MiranMir:

Kadın ne güzel tatlı dille uyarmış bunda bi kusur yok. Kusur ülkecek geldiğmiz bu durum kibir/kendini beğenmişlik sanırsın kral''ız :D

28
0
yanıtYanıtla
ıyı:

ukraynalı !!!!!!!!!!!! demekki bikinili olmayınca soru sorulmuyor.

5
14
yanıtYanıtla
Altug:

kadin hakli o ukala kibirli oturus ve konusma sekli cahil barbar avrupalilarin haraketi, bizim zavallilarda avrupali hodukleri taklit edecegiz diye boyle olurlar iste. . . edebe saygiya riayet etmek bizim zaten kulturumuzun en onemli bir parcasi . . . ukraynali birisinin bize ders verecek duruma gelmesi ulkemiz insaninda dustugu rezil hali de gosteriyor

16
1
yanıtYanıtla
ASABİ:

SİYASETÇİLER KAMU ÇALIŞANLARI VE MEMURLAR TÜRKİYENİN KAYMAĞINI YİYİYOR ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞAN EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ AYAK TAKIMI MARABA MUAMELESİ GÖRÜYOR GERÇEK ANLAMDA ONLARIN HAKKINI ARAYAN YOK ÇALIŞANLARIN HAKKI SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA VARSA YOKSA MEMURLAR HABER KONUSU YAPILIYOR HALKIN SORUNLARI GÖZARDI EDİLİYOR MEMURLAR GERÇEK İŞÇİ EMEKÇİ KESİMİ TEMSİL ETMİYOR ANCAK KIRINTISI OLABİLECEK BİR KISMINI KAPSARLAR

9
6
yanıtYanıtla
Ekşi Elma:

Memurluk 5 yıl yaptım bıraktım maddi nedenlerden ve şartlarından dolayı, ticaret yapıyorum şu an. Sende ona buna laf atacağına, siyasetçi ile memuru bir tutma akıl noksanlığını yaşayacağına biraz çalış dingil. Zannedersin memur altın suyunda yüzüyor:)

yanıt1
yanıt0
asabiyet:

bir memur olarak kaymak yemekten kalp damarlarımız tıkanmaktadır. bu soruna lütfen el atılsın.

yanıt6
yanıt4
aydi:

Bİrader büyük harfle yazma. Sen de sap saman karışmış. Fakat şu konuda haklısın, özel sektörde (kurumsal büyükler ve bazı iyi niyetli patronlar hariç ) çalışan hakları korunmuyor. Hele bazı patronlar var ki çalışanı kölesi sanıyor. Devlet gerekli yasaları çıkarmıyor. Denetimler yetersiz. Burada mesele memura hak verilmesi değil, özel sektörde çalışanların haklarının korunmaması. Çalışma saatleri, yıllık izin, mesai, saatlik izin vb konularda çalışanı işverene ezdirmemek lazım.

yanıt9
yanıt0
Kenan:

doğru diyon kardeş bende memurum valla kamuda israfın haddi hesabı yok bütün kaynaklar onlara çalışıyor halka gelince de tek dedikleri YOOĞĞĞ

yanıt8
yanıt2
hakkı:

iyi demiş. insanlar birbirine saygılı olmalı. orada bir emek var, yılların çalışması, uykusuz geceler ve sitres var. sonuçta bir ürün var. geçip karşısına hiçbirşey yokmuş gibi davranamazsınız. önce emeğe saygı

11
0
yanıtYanıtla
doğru:

yönetmenim doğru demiş

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title