Haberler

5 Saniyelik Arıza, Banka Soyguncularına Yaradı

İzmir'in Konak İlçesi'nde, nakil aracından banka binasına para götüren güvenlik görevlisine saldırıp, içerisinde 150 bin TL bulunan torbayı alıp motosikletle kaçan iki kapkaççı için polis, binlerce dakikalık güvenlik kamerası kayıtlarını kare...

İzmir'in Konak İlçesi'nde, nakil aracından banka binasına para götüren güvenlik görevlisine saldırıp, içerisinde 150 bin TL bulunan torbayı alıp motosikletle kaçan iki kapkaççı için polis, binlerce dakikalık güvenlik kamerası kayıtlarını kare kare inceledi. Karşıyaka'dan itibaren zırhlı nakil aracını takip ettikleri anlaşılan iki kapkaççının, kaçarken en son görüldükleri noktadaki güvenlik kamerasının 5 saniye arıza yapması yüzünden, gittikleri yön belirlenemedi. Polisin o bölgede o andan itibaren yaptığı araştırmalar sonuçsuz kaldı.

Geçen hafta salı günü saat 16.00 sıralarında Şehit Fethibey Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, Karşıyaka ve Bayraklı bölgesindeki şubelerden paraları toplayan güvenlik görevlisi Halim Alataş, zırhlı araçla bankanın bölge müdürlüğüne geldi. Burada zırhlı araçtan paraları alıp bankaya gireceği sırada kimliği belirsiz bir kişi, arkasından yaklaşıp Alataş'a saldırdı. Yaşanan boğuşma sırasında kapkaççı, güvenlik görevlisinin elindeki çuvallardan birini aldıktan sonra kendisini motosikletle bekleyen suç ortağıyla birlikte kaçtı. Banka görevlilerinin takip ettiği kapkaççılar, sokak aralarına doğru kaçarak izlerini kaybettirdi. Alataş'ın elindeki diğer torbada ise 700 bin TL değerindeki döviz bulunduğu anlaşıldı.

BİNLERCE DAKİKALIK GÖRÜNTÜ İZLENDİ

Kapkaççıları kendi imkanlarıyla kovalayan banka güvenlik görevlilerinin, yakalayamayınca polise başvurduğu öğrenildi. İhbar alan polisin çevredeki ilk araştırmalarından da sonuç alınamadı. Kapkaççılara yönelik yapılan araştırmalar sırasında polis, olayda kullanılan ve Alsancak'tan çalındığı belirlenen motosikleti Mimar Kemalettin Caddesi üzerinde terk edilmiş olarak buldu. Polis, Çankaya bölgesinde kapkaççıların geçtiği ve geçme olasılığı bulunan tüm işyerlerindeki güvenlik kemarası görüntülerinden kopya aldı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde binlerce dakikalık güvenlik kamerası görüntüsü kare kare incelendi. İki kısma ayrılan ekiplerden bir bölümü, zırhlı banka nakil aracının kullandığı güzergah üzerindeki görüntüleri inceledi. Bu görüntülerde de kapkaççıların, Karşıyaka ve Özkanlar'daki şubelerden para alan nakil aracını, bu bölgelerden itibaren takip ettiklerini ortaya çıktı.

KAPKAÇÇILARIN BÜYÜK ŞANSI

Diğer ekip ise Çankaya semtindeki görüntüleri inceledi. Bunlarda, iki kapkaççının yüzleri gizlenmiş şekildeki görüntüleri tespit edildi. Mimar Kemalettin Caddesi üzerinden Fevzi Paşa Bulvarı'na çıkan kapkaççıların son görüntüsü bankaya ait güvenlik kamerası kayıtları oldu. Bu noktadan itibaren banka güvenlik kamerasında yaşanan arıza nedeniyle 5 saniye kayıt yapmadığı belirlendi. Son olarak kaldırım üzerinde görülen iki kapkaççı, kısa arıza nedeniyle kaçış yönleri saptanamadığı için izlerini kaybettirmeyi başardı. Polis, kapkaççıların son görüldükleri yerden itibaren gidilebilecek tüm yönlerdeki görüntüleri de incelemesine rağmen izlerine ulaşamadı. Arıza sırasında kapkaççıların yaşanan bir kör noktadan ya bir araca binerek ya da bir işyerine girerek kaçtıklarını değerlendiren polisin çalışmasının devam ettiği bildirildi. - İzmir / Konak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karşıyaka Fethibey Konak İzmir Politika Güncel Haberler

title