Haberler

405'inci Şehidin Kabrinde Acı Tablo

Bingöl ve Hakkari'de, terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu şehit düşen askerler Yusuf Vural ve Oğuz Şahin Kayabaş ile Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi, İzmir'deki ortak askeri törenin ardından Kadifekale Hava Şehitliği'nde yanyana toprağa verildi.

Bingöl ve Hakkari'de, terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu şehit düşen askerler Yusuf Vural ve Oğuz Şahin Kayabaş ile Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi, İzmir'deki ortak askeri törenin ardından Kadifekale Hava Şehitliği'nde yanyana toprağa verildi. Şehitliğin 405'inci şehidi olan Vural'ın yakınlarının, kabri başına bıraktığı ve çok sevdiği öğrenilen simit ve poğaçalar, görenlerin yüreğini dağladı.

Elazığ'dan, Muş ile Van'a giden silahsız ve sivil giyimli 200 askerin bulunduğu konvoya, geçen salı günü gerçekleştirilen roketatarlı saldırıda Sıhhiye Er Yusuf Vural (21) ile Jandarma Er Oğuz Şahin Kayabaş (21) şehit düşmüştü. Yine Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki mayınlı saldırıda İzmirli Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi (24) de, şehit düşerken, naaşı, beş gün süren arama çalışmaları sonucu bulunmuştu. Önceki gün, sabah saatlerinde İzmir'e getirilen askerlerin naaşları, son kez baba ocağı evlerinin önünden geçirildikten sonra Gaziemir İlçesi'ndeki Gülhane Camisi'nde düzenlenen, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kent protokolü ve yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı ortak askeri törenle, son yolculuklarına uğurlandı. Türkiye'yi ve kenti yasa boğan İzmirli üç asker, Kadifekale Hava Şehitliği'nde yanyana toprağa verildi. Türk bayraklarıyla süslü şehitlikte, Kayabaş, Çiftçi ve Vural'la birlikte geçmiş yıllarda vatan uğruna canlarını feda edenlerin sayısı 405'e ulaştı.

Ortak askeri törenin ardından toprakla buluşan üç şehidin çiçeklerle donatılmış kabirleri, acılı yakınlarının akınına uğradı. Şehit Vural'ın yakınlarının, kabri başına bıraktığı ve çok sevdiği öğrenilen simit ve poğaçalar ise görenlerin yüreklerini dağladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Çiftçi Yusuf Vural Hakkari İzmir Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

title