Haberler

400 Girişimciye Sertifika Verildi

Güncelleme:

İstihdama önemli katkılar sağlayan Malatya Belediyesi, KOSGEB'in Girişimcilik Eğitimlerine destek vermeye devam ediyor.

Malatya Belediyesi ve KOSGEB İşbirliğiyle

Belediyenin işbirliğiyle düzenlenen eğitim programına katılan 400 girişimci kursiyer için sertifika dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Başkanlığını Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yaptığı Kent Konseyi'ne bağlı Engelliler Merkezi'nin KOSGEB'le birlikte yaptığı Girişimcilik Eğitimine katılan engelli kursiyerler de hazır bulundu.

Malatya Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, "Günümüzün en büyük sorunlarından biri istihdam sorunudur. Şu an Malatya Belediyesi'ne iş talebinde bulunmuş olan 25 bin dolayında hemşerimiz var" dedi.

Nitelikli eleman sorununa dikkat çeken Mumcu, "Bir okulu bitirmek yetmiyor. 'Ben şu işi yapabiliyorum' demek çok ayrıcalıklı bir önem kazanıyor. Mesela iş makineleri motoru tamirinden ya da otobüslerin elektronik bakımından anlayan bir eleman bulamıyorsunuz" diye konuştu.

"İnsanın kendi işini yapması kadar güzel bir şey yok"

Başkan Vekili Mumcu, girişimciliğin önemine de işaret ederek şöyle konuştu:

"Rızkı veren Allah, buna inanıyoruz. Ama rızkı kazanmak için de çaba göstermek lazım. Esnaf bir hemşeriniz olarak insanın kendi işini yapması kadar güzel bir şey yok, onu söyleyeyim. Bu salonda kendi tezgahını kuracak bir kişinin dahi çıkması belki yanında birkaç insana ekmek yedirmesi, bu ülkeye vergi ödemesi bizi mutlu ve memnun eder ve bizim için bu proje başarılı olmuş sayılır. Ama gönül arzu eder ki bu salondaki bütün hemşerilerim KOSGEB'in 30 bin TL hibe 70 bin TL kredi şeklindeki bu ciddi desteğinden yararlanarak irili ufaklı kendi işyerlerini açan hemşerilerim olsun. Bu bizi çok bahtiyar eder. Bu programa katılan bütün hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Özellikle engelli hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Onlar da bu cesareti göstermişler. Kendilerini kutluyorum."

"3 milyon 500 bin TL destek sağladık"

KOSGEB Malatya İl Müdürü Murat Seki ise, 2010 yılında başladıkları Girişimcilik Eğitimleriyle bugüne kadar toplamda 3.500 kişiye sertifika verdiklerini açıklayarak, "Son programlarla 400 kişi de belgelerini bugün alıyor. En büyük paydaşlarımızdan biri Malatya Belediyesi'dir. Malatya Belediyemizle birlikte düzenlediğimiz kurslardan toplamda 360 kişi yararlandı. Diğer kurslarımızı çeşitli STK'lar ve İş-Kur'la birlikte yaptık. Son 3 yılda toplam 3 milyon 500 bin TL tutarında girişimci desteği sağladık" dedi.

Malatya Belediyesi'yle birlikte düzenledikleri kurslar kapsamında engelliler için de Girişimcilik Eğitimi verdiklerini kaydeden Seki, "Eğitimlere destek veren Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Ertan Mumcu ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Sertifika dağıtım programında daha sonra temsili olarak çek takdimi yapılarak, kursiyerlerin belgeleri takdim edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Malatya Belediyesi Ahmet Çakır Ertan Mumcu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title