Haberler

4 Şehit Sonsuzluğa Uğurlanıyor

Teröristlerce Düzenlenen Saldırıda Şehit Olan Askerler İçin Elazığ Asker Hastanesi'nde Tören Düzenlendi.

Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerler için Elazığ Asker Hastanesi'nde tören düzenlendi.

Sarıyayla Jandarma Karakoluna, teröristlerin uzun namlulu silahlarla yaptığı saldırıda şehit düşen Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Hasan Özüberk (40), Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit (28), Jandarma erler Ahmet Eyce ve Adem Şimşek için Elazığ Asker Hastanesinde tören yapıldı.

Basın mensuplarının alınmadığı törene, şehitlerin yakınları ile Elazığ Valisi Muammer Erol, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Mehmet Çörten, askeri ve sivil yetkililer katıldı.

Şehit askerler, daha sonra uçakla memleketlerine gönderildi.

4 FİDAN TOPRAĞA DÜŞTÜ

Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde dün gece yarısı kalabalık bir PKK'lı terörist grubun, Sarıyayla Jandarma Karakolu'na silahlı saldırı düzenlemesi sonucu 4 asker şehit oldu, 2'si ağır 7 asker yaralandı.

Tunceli'ye 35 kilometre uzaklıktaki Nazimiye ilçesinin Bingöl sınırında bulunan Sarıyayla Jandarma Karakolu dün gece 23.00 sularında saldırı düzenleyen kalabalık terörist grup, önce karakol mevzilerini uzun namlulu silahlarla çapraz ateşe tuttu, daha sonra roket ile saldırı düzenledi. PKK'lı grubun saldırısına iki saat boyunca karşılık veren karakol komutanlarından Astsubay Başçavuş Hasan Özüberk,uzman çavuş Kemal Koçyiğit, Adem Şimşek ve Ahmet Ayçe şehit oldu. 2'si ağır 7 güvenlik görevlisi ise yaralandı. Yararlılar ambulanslarla Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavileri yapılırken, durumu ağır iki güvenlik görevlisi helikopterle Elazığ Askeri Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yoğun yağış ve sis nedeniyle takviye kuvvet ile anında müdahale edilemeyen çatışmanın ardından çok sayıda jandarma özel harekat timleri karayoluyla bölgeye sevk edildi. Çatışmanın ardından dün geceden beri yoğun yağış nedeniyle sırılsıklam olan mehmetçik, saldırıyı düzenleyen PKK'lı grubu ele geçirmek için yağmur ve çamura aldırış etmeden operasyona başladı.

Sarıyayla jandarma karakoluna sızarak karakolu ele geçirmek isteyen PKK'lıların önce mevzilerdeki askerlere yönelik uzun namlulu silahlarla dört bir yandan ateş açtıktan sonra roketli saldırı düzenledikleri öğrenildi.

Sarıyayla Jandarma Karakolu'nun Nazımiye ilçesinin sınırları içerisinde olmasına rağmen Bingöl'ün Yedisu ve Yayladere ilçelerine de yakın bir noktada bulunmasından dolayı terör örgütünün geçiş noktasında bulunuyor.

Daha önceki yıllarda bölgede kayıplarının fazla olması nedeniyle eylem alanını daraltan örgütün, Kandil'den "ses getirecek eylem yapın" talimatı nedeniyle kayıpları göze alarak bu tarz eylemleri önümüzdeki günlerde de artıracağı iddia ediliyor. Terör örgütü PKK'nın Mayıs ayında eylemlerini arttıracağı yönünde istihbarat alan güvenlik birimleri, örgütün olası saldırılarına karşın 2009 yılında bütün karakollarda güçlendirme çalışması yapmıştı. Tunceli'de 2010 yılındaki ilk eylemini gerçekleştiren PKK'nın önümüzdeki süreçte Kandil'den gelen emirler doğrultusunda şiddet eylemlerini artıracağı ve benzer eylemlere başvuracağı öne sürülüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
title