Haberler

35 dönümlük ada, tavşan ve martılara emanet

Güncelleme:

35 dönümlük ada, tavşan ve martılara emanetELAZIĞ Doğunun gizli denizi olarak bilinen Hazar Gölünde yer alan 35 dönümlük ada, 200'ü aşkın tavşana ve binlerce martıya ev sahipliği yapıyor.

35 dönümlük ada, tavşan ve martılara emanet

ELAZIĞ Doğunun gizli denizi olarak bilinen Hazar Gölünde yer alan 35 dönümlük ada, 200'ü aşkın tavşana ve binlerce martıya ev sahipliği yapıyor. 1'inci derece SİT alana ilan edilen ve çıkmanın yasak olduğu ada, seyrine doyumsuz manzaralar oluşturuyor.

Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki Hazar Gölü'nde bulunan 35 dönümlük ada, 21 yıldır tavşanlara ev sahipliği yapıyor. İlçede görevli bir komutanın bıraktığı iki tavşanın çoğalmasıyla adada şu anda 200'ün üzerinde tavşan olduğu biliniyor. Ada aynı zamanda yaz aylarında da binlerce martıya da ev sahipliği yapıyor. Tavşanların ve martıların yanı sıra 68 kuş türüne de bünyesinde barındıran 35 dönümlük ada, güzelliğiyle dikkat çekiyor. 1. derece SİT alana ilan edilen ve çıkmanın yasak olduğu ada için ilerleyen zamanlarda sahil bandına gezinti alanı oluşturulması planlanıyor. Göl üzerinde bulunan ve seyrine doyumsuz manzaralar oluşturan ada, dron ile havadan görüntülendi. Binlerce martının aynı anda uçması ise eşsiz görüntüler oluşturdu.

Sivrice ilçesinin şehir merkezine yakın olmasından dolayı sürekli geldiği belirten vatandaşlardan Onur Ayaz, "Kışın geldiğimizde devamlı tavşanları görüyoruz adada. Yaz aylarında ise martıları görme imkanı buluyoruz. Burası çok güzel bir yer. Kışın buranın havası güzel oluyor. Arkadaşlarla gelip burada oturuyoruz. Yazında ailemizle geliyoruz her mevsim burası çok güzel. Kışın tavşanları görüp yazında martıları görmek çok hoş ve güzel bir şey" dedi.

Adanın güzel olduğunu ifade eden Mustafa Canpolat, " Bu ada da hayvanların kendi özel bir yaşam alanı var. Güzel görsel bir alan oluşmuş durumda. Kışın ada tavşan adası olarak biliniyor. Herkesin gelip görmesini tavsiye ederim. Ada turizme açılabilir ancak martılar da inşallah orada rahatsız olmazlar. Herkes oraya seyahat ederse martılar rahatsız olur ama turizme açılabilir. Güzel ve değişik bir ortam oluşur" diye konuştu.

Adanın yazın martılara kışın ise tavşanlara ev sahipliği yaptığını dile getiren Murat Yıldırım, "Bazı imkanlar dahilinde vatandaşların gelip burayı gördüğünü biliyoruz. Ama daha fazla insanın gelip buraya görmesini istiyoruz. Böyle güzel bir yerin içerisinde adanın da bulunması ve o adada canlıların yaşaması çok iyi. Ada da tavşan ve martıların bulunması orada bir ekolojik sistem oluşmuş. İnsanlar adaya gittiği zaman oraya zarar vermeden ziyaret ederek adayı daha çok güzelleştireceğimizi düşünüyoruz. Orada bir tesisin kurulması belki çok güzel olmaz ama en azından halkımızın oraya gidip ortamı görüp ziyaret etmelerini istiyoruz. Adada insanların çay içebileceği bir alanın oluşturulması gerekiyor" cümlelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hazar Gölü Sivrice Elazığ Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title