Haberler

3 Yıldır Bitmeyen İzmit- Sapanca Yoluna Esnaf Tepkisi

Güncelleme:

İnşaatına 3 yıl önce başlanan ve henüz yarısı tamamlanabilen İzmit- Sapanca arasındaki 12 kilometrelik yol inşaatı semt esnafını çileden çıkarttı.

İnşaatına 3 yıl önce başlanan ve 5 ayda bitirilmesi planlanmasına rağmen henüz yarısı tamamlanabilen İzmit- Sapanca arasındaki 12 kilometrelik yol inşaatı semt esnafını çileden çıkarttı. Özellikle Acısu geçişindeki bitmek bilmeyen yol çalışması nedeniyle satış yapamayan esnaf çileden çıkarken, burada evleri olanlar da kod değişikliği nedeniyle yola ağaç merdivenlerden inip- çıkmak zorunda kalıyor.

İzmit- Sapanca arasında 3 yıl önce yapım çalışmalarına başlanan ve 21 milyon liraya ihale edilen yol, sözleşmesine göre 150 günde tamamlanması gerekirken, müteahhit firmanın yaşadığı sorunlar nedeniyle 5 kilometre ilerleyebildi.

Kartepe İlçesi'ne bağlı Acısu semti başta olmak üzere yol kenarında bulunan lokanta, büfe, bakkal gibi işletme sahipleri ile vatandaşlar mağdur oldu. Geçtiğimiz haftalarda CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da da yol inşaatını yerinde inceleyip, vatandaşların sorunlarını dinledi.

'NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK'

Burada yaklaşık 3 yıldır esnafın ve vatandaşların mağdur edildiğini belirten market sahibi Yusuf Sarı şunları söyledi:

"Yoldaki kod farkı nedeniyle esnaf olarak gerçekten zor duruma düştük. Alışveriş yapacak insanlar çalışma nedeniyle ne evlerinden çıkabiliyor, ne de marketlere gelebiliyor. Yoldan geçen araçlar da dükkanlara yanaşamıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bir şeridi 3- 4 metre yükselttiler. Evlerimize ulaşma konusunda da sıkıntı yaşıyoruz."

Yol üzerinde pastane işleten Aytekin İskender de, "Yol inşaatının uzaması satışlarımızı inanılmaz bir şekilde düşürdü. Neredeyse işlerimiz tamamen durdu. İnsanlar yoldan karşıya geçemiyor. 40 santim daha yükseltileceği söyleniyor. Yetkililer yol yapılmadan önce semt halkına bilgi vermedi. En azından yolun şekli ve süresi hakkında bilgiler verilebilirdi. Bilgilendirselerdi bu şekilde mağdur olmazdık." diye dert yandı.

'ÜSTGEÇİT VE IŞIK DA YOK'

Yolda üst geçit ve trafik ışığı bulunmadığını kaydeden semt sakinlerinden Şaban Doğan da sıkıntısını şöyle dile getirdi:

"Yapımı devam eden Uzunçiftlik Maşukiye yolu yapım çalışması Acısu'da yaşayan vatandaşlara sıkıntı yaşattı. İnanılmaz bir kot farkı oluştu. Üst geçit de olmadığı için yolda karşıdan karşıya geçen insanlar zorluk çekiyor. İnsanların can güvenliği yok. Yolda aynı zamanda trafik ışığı da yok. Esnafın satışları düştü. Yetkililerin bu konuda duyarlı olmasını istiyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sapanca Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title