Haberler

3 Kişinin Öldüğü Otodrag Davasında 6 Sanığa Verilen 4 Yıl 2 Aylık Hapis Cezası Paraya Çevrildi

Antalya'da 2006 yılında 3 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı otodrag şampiyonasına meydana gelen kazayla ilgili davada faciaya yol açan aracın pilotu Abdullah Levent Kesen'in de aralarında yer aldığı 18 sanık beraat etti.

Antalya'da 2006 yılında 3 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı otodrag şampiyonasına meydana gelen kazayla ilgili davada faciaya yol açan aracın pilotu Abdullah Levent Kesen'in de aralarında yer aldığı 18 sanık beraat etti. Dönemin Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Antalya Temsilcisi Haluk Özsevim'in de aralarında bulunduğu 6 sanığa 4 yıl 2 ay hapis cezası veren mahkeme, bu cezayı 30 bin 400 TL para cezasına çevirdi.

Türkiye Otodrag Şampiyonası'nda 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili, yarış pilotu Abdullah Levent Kesen'in yanı sıra, TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu'nun da aralarında bulunduğu 24 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması, Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, sanık otodrag pilotu Abdullah Levent Kesen, dönemin TOSFED İl Temsilcisi Ahmet Haluk Özsevim ve Mehmet Panırbaşı'nın yanı sıra ölen gençlerin aileleri ile avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan ailelerin avukatlarından Ümit Uysal, "Direksiyonun başındaki kişi olarak Abdullah Levent Kesen'in beraati mütalaa edilmiştir. Kamu vicdanını rahatlatacak biçimde sürücü Abdullah Levent Kesen ve TOSFED görevlilerinin cezalandırılmalarına karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Kesen'in avukatı Hakan Uçal ise, müvekkilimin beraatini isteyen savcının dosyaya ilişkin esas hakkındaki görüşüne katıldıklarını belirterek, "Bu bir yarıştır ve bu sporun ruhunda bu kaza olayı vardır. Cirit atan bir yarışmacının attığı ciritin birine isabet edebileceği düşüncesiyle bu sporu yapması mümkün değildir. Müvekkilimin sporcudur ve beraatine karar verilmesini talep ediyorum" diye konuştu. Son sözü sorulan sanıklar da takdirin mahkemeye ait olduğunu belirtti.

Kısa bir ara veren mahkeme heyeti, Abdullah Levent Kesen, Ahmet Ata Aksu, Ahmet Nezih Olacay, Ali Altuntaş, Celal Uğur Doğaner, Ekrem Ekmenci, Fatih Altaylı, Fuat Özgür Ülgin, Galip Sakder, Harun Karacan, Hüseyin Barlaş Doğu, Kadir Kolaylı, Mustafa Aytaç Kot, Mümtaz Tahincioğlu, Necip Rıza İrde, Saffet Üçüncü, Selim Topaloğlu ve Yakup Hilmi Kuriş'in beraatlerine karar verdi. TOSFED'in dönemin Antalya Temsilcisi Ahmet Haluk Özsevim ile birlikte saha komiserleri Ahmet Engin İzet, Ahmet Sabri Altunel, Mehmet Emin Keskin, Mehmet Pınarbaşı ve Sadullah Korkutur'a ise, 'Birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olmak' suçundan ayrı ayrı 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme bu cezayı her sanık için 30 bin 400 lira para cezasına çevirdi ve 10 eşit taksitte ödenmesine karar verdi.

Karara tepki gösteren ölenlerin yakınları, "3 genci öldüren sürücü beraat ederken, 6 kişiye verilen bu para cezası ödül gibidir. Bu kararı kesinlikle kabul etmiyoruz. Yargıtay'a itiraz edeceğiz" diye konuştu.

Duruşma sonunda Abdullah Levent Kesen ile diğer sanıklar hızla adliyeden ayrıldı.

OLAY NASIL OLDU ?

Türk Hava Kurumu'na ait Karain Havaalanı'nda 16 Nisan 2006'da düzenlenen yarışta, Opet takımının sürücüsü Abdullah Levent Kesen'in kullandığı 1967 model 'Chevrolet Camaro' marka otomobil, hareketten bir süre sonra pistten çıkarak seyircilerin arasına dalmış, kameraların görüntülediği kazada, 20 yaşındaki İbrahim Özer ile 18 yaşındaki İbrahim Uzun, kaza yerinde ve aynı yaştaki Orhan Bozkurt da kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde öldü. Pilot Kesen'in sağ el parmakları ve sol kolunun kırıldığı kazada seyircilerden 2 kişi de yaralandı. Kazayla ilgili ölenlerden İbrahim Uzun'un ailesinin açtığı tazminat davasında, sürücü ile 3 kurum ve kuruluşun aileye 132 bin lira ödemesine hükmedilmişti. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title