Haberler

) 3 Bakan Gaziantep'te Stadyum Temeli Attı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel çeşitli açılış ve temaslarda bulunmak üzere özel uçakla Gaziantep'e geldi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel çeşitli açılış ve temaslarda bulunmak üzere özel uçakla Gaziantep'e geldi. Gaziantep Valisi Erdal Ata ve AK Parti Gaziantep milletvekilleri tarafından karşılanan bakanlar, havaalanında, Suriye'deki iç savaştan kaçarak annesinin mezarının bulunduğu Gaziantep'e gelen Ezo Gelin'in kızı Celile Bozgeyik ile görüştü. Ezo Gelin'in kızı görüştüğü bakanlara yaşadıklarını anlattı ve Türk vatandaşlığına geçmek istediğini söyledi. Bakanlar daha sonra, Beylerbeyi Bölgesi'nde yapılacak olan 33 bin koltuk kapasiteli stadyumun temel atma törenine katıldı.

110 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Törende konuşan Bakan Suat Kılıç, stadyumun 110 milyon liraya mal edileceğini belirterek, Stadyum 33 bin koltuk kapasitesi olacak. Stadyum sadece 2 haftada bir futbol müsabakalarının oynanacağı bir yer olmayacak. Bu stadyumun tribün altlarında, galeri katlarında fuayeler, salonlar, spor salonları, antrenman salonları ve çok amaçlı alanlar bulunacak. Güreşten tekvandoya, karateden boksa, aklınıza gelecek bütün sportif branşlarda, nüfusun milyonları aşan Gaziantep'in yüz binlerce genci, haftanın 7 günü, günün 24 saati antrenörleri nezaretinde spor yapma imkanı bulacak. Gaziantep Stadyumu aynı zamanda Gaziantepspor için de yeni bir gelir kaynağı olacak dedi.

Bakan Kılıç, Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerin amacının büyüme ve gelişme sürecini sabote etmek olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu Bugünlerde Türkiye'yi karıştırmak isteyenler, bölgeyi karıştırmak isteyenler, bunların yegane emeli nedir Türkiye'nin ekonomik istikrara dayalı olarak yakaladığı kesintisiz büyüme sürecini sabote etmektir, dinamitlemektir. Çünkü bölgede büyük ve güçlü bir Türkiye'nin varlığından rahatsızlık duyanlar var. Bölgede, bölgesiyle barışık, halkıyla güçlü, genç insan potansiyeli günden güne artan bir Türkiye'nin varlığından rahatsızlık duyanlar var. Bölgede genç nüfusuyla dünyaya örnek bir Türkiye'nin varlığından rahatsızlık duyanlar var. On milyonlarca genci, Mısır'daki kıyıma isyan eden, Suriye'deki katliama isyan eden bir Türkiye'nin varlığından rahatsızlık duyanlar var. Ama biz inadına değil, Allah rızası için, bizler inadına değil, her şeyden önce insan olduğumuz için cana kasta, bu büyük kıyımlara karşı direnmeye devam edeceğiz.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise hükümet olarak önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti ve stadyum gibi yatırımlar ile şehirleri markalaştırdıklarını kaydetti. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da Gaziantep'teki gelişimin örnek düzeyde olduğunu ifade etti. Kentin girişimci ruha sahip olduğuna değinen Bakan Yılmaz, Son derece önemli bir girişimcilik şehrimiz. Geçen yıl 5,6 milyar dolar ihracatıyla hepimizi gururlandıran bir şehrimiz. Bu ilimizin 2023'e doğru yürüyen Türkiye'de ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine katkı vermeye devam edeceğini hepimiz bekliyoruz. Bunu da sadece ekonomiyle değil, sosyal göstergeleriyle, sporuyla, kültürüyle, sağlığıyla, turizmiyle, bütün alanlarıyla birlikte gerçekleştirmeyi hedefliyoruz dedi.

Yapılan konuşmalarının ardından bakanlar ve beraberindekiler stadyumun temel atma törenini gerçekleştirdi. 3 bakan, ilk harcın döküldüğü stadyumun inşa alanını inceledikten sonra alandan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Haluk Karabel Cevdet Yılmaz Fatma Şahin Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title