Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Ayvalık Belediyesine ait İsmet İnönü Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe, Ayvalık Belediyesi bünyesindeki Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi, Birlik Ortopedik Engelliler Derneği, Ayvalık Zihinsel Engelliler Derneği, Ayvalık Zeytin Özel Rehabilitasyon Merkezi, Ayvalık Özel Eğitim Merkezi kuruluşlarının engellileri ve aileleri katıldı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, etkinlikte yaptığı konuşmada, engellilerin toplumun en önemli bir parçası olduğunu söyledi.

Ayvalık'ta down sendromlu gençlerin meslek edinmesinin örneklerinden biri olan bir Down Cafe açılabilmesi için en yakın zamanda çalışmaların başlatılmasını öneren Gençer, bu uğurda yapılacak her çalışmaya tam destek vereceğini söyledi.

Ayvalık Belediyesine ait Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen "Engelli Çocuklarla El Ele" projesiyle ilçede bulunan Ege Ağız, Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği bünyesindeki diş hekimlerine Gençer tarafından hediyeler verildi.

Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Merkezi Öğrencisi ortopedik engelli Hasan Penbegül de Gençer'e BOED engellileri tarafından yapılan hediye takdim etti.

Etkinlik, engelli öğrencilerin halk oyunları gösterisi, şarkı ve şiir sunumuyla sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Engelliler Günü Rahmi Gençer Ayvalık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title