Haberler

2017'nin ilk meclisi dolu dolu geçti

Selçuk Belediye Meclisi 2017 yılının ilk toplantısı Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı başkanlığında yapıldı.


Teröre ortak tepki, kente müjde

Yeni yılın ilk meclis toplantısında meclis başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve katılımcı meclis üyeleri teröre karşı ortak tepki göstererek; birlikteyiz mesajı verdiler. Meclis üyeleri yılın ilk oturumunda yeni adliye binası için yer tahsisi başta olmak üzere önemli kararlara imza attı.

Ocak Ayı Meclis Toplantısı'nın ilk oturumu terör saldırılarında hayatını kaybeden tüm güvenlik güçleri ve sivil vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan meclisin ilk oturumunda ihtisas komisyonları ile denetleme komisyonu seçimlerinin yanı sıra ilk defa Kadın, Aile ve Çocuk Komisyonu içinde seçim yapıldı.

Adalet sarayı yeri hazır

İlk oturumda gündemde bekleyen Selçuk Adalet Sarayı konusu da çözüme ulaştı. Konuyla ilgili meclis toplantısı içerisinde ara verilerek ilgili komisyonların toplanma kararı alındığı mecliste ilgili madde oy birliğiyle geçti.
Komisyon raporunun açıklanmasından sonra açıklama yapan Başkan Bakıcı;"Bakanlıktan olurumuz gelmiştir. Dolayısıyla da hiçbir engel kalmamıştır. Bir iptal, iki tahsis yapacağız bu konuda. Meteorolojiye verdiğimiz yer iptal edilerek adalet bakanlığına tahsis edilecek. Belediyeye ait iki yeri Adalet Sarayı için adalet bakanlığına ve diğer yeri de Meteorolojiye tahsis ediyoruz. Meteorolojinin yerine ise bildiğiniz gibi Hükümet Konağı yapılsın diye daha önce tahsis etmiştik. Buranın ihalesi geçen ay yapılmıştı. İnşallah 2017 de yeni binamıza kavuşacağız.

"Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum"

Bu kurumlar arası işbirliğinin çok önemli bir göstergesidir. Takdir edilecek bir davranıştır. Ben tüm meclis üyelerime gerçekten teşekkür ediyorum. Hukuk, imar, plan ve bütçe komisyonları çalışmasını tamamladı. Hayırlı, uğurlu olsun ilçemize" dedi.

Dilek ve temenniler kısmında ise parti grup başkanları yaşanan terör olaylarına karşı tepkilerini dile getirdi. Başkan Bakıcı Selçuk Belediye Meclisi'nin göreve başladığı üç yıla yakın süre içerisinde birçok kararı oy birliğiyle aldığını dile getirerek; tüm meclis üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

"HİZMETİN PARTİSİ OLMAZ"

Selçuk için pek çok kişi ve kurumun parti farkı gözetmeksizin çalıştığını ifade eden Başkan Bakıcı; "Doğal gazın Selçuk'a gelmesi Sayın Başbakanımızın bir sözüdür. Bunun takipçisi de İzmir milletvekilimiz Sayın Atilla Kaya'dır. Tarih verilmiştir, "2017'nin başında doğal gaz Selçuk'a gelecektir" denmiştir. İçme suyu ile ilgili 126 km'lik bir çalışma da İZSU tarafından yapılıyor. Hizmetin partisi olmaz. Herkes gücüne göre yaşadığı beldeye hizmet eder. Biz de bunu yapıyoruz. Bu arada TOKİ ile ilgili hızlı bir çalışma içerisindeyiz. Tam 905 bin metrekare alanda her Selçuklu'ya hitap edecek asgari barınma koşullarının üzerinde konutlar oluşturulacaktır. Bunlar Selçuk'a yakışacaktır. Bunun yeri de Bayrakçıkule'dir. Bunu şu an iktidarın gücüyle götürüyoruz" dedi.

Tüm çalışmalarının amacının Selçuk Belediyesi'ni çok daha güçlü hale getirebilmek olduğunu belirten Başkan Bakıcı; Selçuk'u dikkatli, özenli ve yaşanabilir kent olgusu içerisinde götüreceğiz. Selçuk'a hizmet etmenin onuru hepimizindir" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dahi Zeynel Bakıcı Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #127948 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? Bayer Leverkusen Augsburg maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Bayer Leverkusen Augsburg maçı şifresiz mi? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı şifresiz mi? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı şifresiz mi? Werder Bremen Bochum maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Werder Bremen Bochum maçı şifresiz mi?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title