Haberler

2014 TRT Belgesel Ödülleri Başlıyor

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu “2014 TRT Belgesel Ödülleri” ile 6.’sını düzenlediği festivalde 35 ülkeden gelen 350 film içerisinden finale kalan, birbirinden ilginç 34 filmi izleyiciyle buluşturuyor.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu"2014 TRT Belgesel Ödülleri" ile 6.'sını düzenlediği festivalde 35 ülkeden gelen 350 film içerisinden finale kalan, birbirinden ilginç 34 filmi izleyiciyle buluşturuyor. TRT Belgesel tarihinden seçilen 9 TRT yapımı belgesel, "Zamansız Belgeseller" adıyla düzenlenen özel bir gösterimle, yapıma emeği geçen kişileri yıllar sonra yeniden bir araya getiriyor.

TRT tarafından ilk kez 2009 yılında, Türk belgeselciliğinin gelişmesine katkıda bulunmak ve belgesel filmlerin seyirciyle buluşmasını sağlamak amacıyla ulusal düzeyde ve "TRT Belgesel Film Yarışması" adıyla düzenlenen "TRT Belgesel Ödülleri", 2010 yılında kapsamı genişletilerek uluslararası bir kimlik kazandı.

Amatör ve profesyonel belgesel filmcileri desteklemek, yerli yabancı belgeselcileri buluşturan bir platform oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışma bu yıl da Uluslararası ve Ulusal olmak üzere iki ana kategoride, Ulusal Yarışma ise Amatör ve Profesyonel olarak iki alt kategoride düzenlendi. Bu yıl altıncısı düzenlenen etkinlik, 8-12 Mayıs 2014 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek. "TRT Belgesel Günleri" 12 Mayıs akşamı, "TRT Tepebaşı Stüdyosu"nda düzenlenecek olan "Ödül Töreni" ve "Gala Özel Programı" ile son bulacak.

Görüntü Yönetmeni/Yönetmen Tevfik Şenol'a, belgesel filmciliğine yaptığı katkıları ve emeği dolayısıyla "Onur Ödülü" takdim edilecek.

YILIN AÇILIŞ FİLMİ, 5 ÖDÜLLÜ "TWIN SISTERS"

Uluslar arası 5 ödüle sahip Yapımcı-Yönetmen Mona Friis Bertheussen'in, kardeş sevgisini, insan ikilemini ve kaderin oyununu konu alan "Twin Sisters" yapımı 6. "TRT Belgesel Günleri'nin açılış filmi olacak.

KÜLT ESERLER: "ZAMANSIZ FİLMLER"

1980'lere ve 70'lere kadar uzanan TRT imzalı, "Zamansız Belgeseller"in yönetmenlerini ve yapım ekipleri, 7 Mayıs Çarşamba günü, 11.00-19.50 saatleri arasında, TRT İstanbul Radyosu/ Harbiye'de, belgesel sevenlerle buluşacak.

BİR FİLMİM VAR

Rada Sesiç, "Bir Filmim Var - Festival Stratejileri" başlıklı sunumunda, yapımcı ve yönetmenlerin, filmlerinin yorucu geçen yapım süreci sonrasında çoğunlukla ihmal ettikleri ve plan harici tuttukları önemli bir meseleyi, "Bir Festival Stratejisi" uygulamasını anlatacak. Festival stratejinizi planlamak için doğru zaman hangisidir? Festivalde başarı elde etmenin bir sırrı var mıdır? Hangi tür festivaller, filminiz için uygun festivallerdir? gibi sorular TRT Belgesel Ödülleri Uluslararası Kategori Jüri Üyesi Rada Sesiç tarafından katılımcılara anlatılacak.

7 Mayıs 2014 Çarşamba günü TRT Özel Gösterimi ile başlayacak olan Belgesel Günleri, 11 Mayıs Pazar sona erecek. Filmler Harbiye'deki "TRT Radyo Evi" ile yine Harbiye'de bulunan Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nde gerçekleşecek.

Kategoriler ve Ödüller ise şöyle:

"ULUSAL YARIŞMA

AMATÖR KATEGORİ

En İyi Film Ödülü: 15. 000 TL

İkincilik Ödülü: 10. 000 TL

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü: 5. 000 TL

İstanbul Şehir Üniversitesi Özel Ödülü: 5. 000 TL

PROFESYONEL KATEGORİ

En İyi Film Ödülü: 30. 000 TL

İkincilik Ödülü: 20. 000 TL

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü: 10. 000 TL

ULUSLAR ARASI YARIŞMA

En İyi Film Ödülü: 10. 000 Avro

İkincilik Ödülü: 7. 500 Avro

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü: 5. 000 Avro." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu İstanbul Harbiye Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title