Haberler

2013 Yılına Tatbikatlı Veda

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yangın 2013 Tatbikatı’ gerçeğini aratmadı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Yangın 2013 Tatbikatı' gerçeğini aratmadı. Yıldırım'da yapılan tatbikatı izleyen vatandaşlar heyecanlı anlar yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 2013 yılı yangın tatbikatı, vatandaşları itfaiye hizmetleri ile ilgili bilgilendirmek ve alınacak önlemler konusunda bilinçlendirmek amacıyla Selimzade Mahallesi Çukur Sokak'ta gerçekleştirildi. Yangın, arama ve kurtarma gibi acil durumlarda yapılması gerekenlerin gösterildiği tatbikat, nefesleri kesti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak, tatbikat öncesi yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nin faaliyetlerinden örnekler verdi. Şenocak, Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ve güvenlik hizmetlerinde titiz davrandığını ifade ederek, 'bütünşehir' uygulaması kapsamında sınırları genişleyecek olan Büyükşehir Belediyesi'nin güvenlik konusunda tüm tedbirleri aldığını, ilçelerde itfaiye teşkilatlarının kurulduğunu ve ihtiyaçların giderilmeye başlandığını vurguladı. Bu dönem gönüllü iftaiyecilerin de eğitim aldığını ve halkın bilinçlendirildiğini hatırlatan Şenocak, "Bugün Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce kamulaştırılan bu binada tatbikatı yapıyoruz. Çukur Mescit'in bulunduğu bu alan daha da genişleyecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin tarihi mirasa verdiği değer, Bursa'da gün yüzüne çıkarılan eserlerle görülüyor. Tarihi mekanın yanındaki bu bina da kamulaştırılan bir bina. İtfaiye teşkilatının koordinasyonunu gördüğümüz tatbikatla her türlü afete hazırlıklı olduğumuzu da ortaya koymayı amaçladık" dedi.

Tatbikatı izleyen Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Bursa'da geçtiğimiz günlerde çıkan bir yangını hatırlatarak, afetlerde vatandaşların bilinçli hareket etmelerini istedi. Keskin, "Vatandaşlar yangında 110'u aramalı. Vatandaş olarak acil numaraları öğrenmeli ve bilinçli hareket etmeliyiz. Bursa İtfaiyesi, çalışmalarında çok başarılı. Olası bir yangında en geç 3 dakikada olay yerinde olup gerekli müdahaleyi profesyonelce yapıyorlar. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan da teşkilat bünyesinde yapılan çalışmaları anlatarak, "Tatbikatla gerçek olaylara hazırlıklı olup, kurumlar arası koordinasyonu sağlamayı istiyoruz. Filomuzdaki araçları ve personelimizin başarılı çalışmalarını da tatbikat sayesinde vatandaşlara tanıtmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Tatbikat sırasında senaryo gereği önce bir evde çıkan yangına müdahale edildi. Duman ve alevler içinde kalan evde mahsur kalan ve balkondan yardım isteyen vatandaşlar, kısa süre içinde olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangına müdahale edilerek, kurtarıldı. Dumandan etkilenen vatandaş, 112 ambulansına nakledildi ve ilk müdahalesi yapıldı. Tatbikatta son teknoloji malzemeler kullanıldı ve 9 ekip görev aldı. Tatbikatı izleyen vatandaşlar da Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nin çalışmalarını takdir ederek, tatbikatların halkın bilinçlendirilmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi. Tatbikatın sonunda yetkililer itfaiye ekipleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Özgen Keskin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title