Haberler

20. YAPEX Yapı Fuarı'na Doğru

Güncelleme:

20. YAPEX Yapı Fuarı bu yıl 18 - 21 Ekim tarihleri arasında Antalya Expo Center'da açılıyor.

20. YAPEX Yapı Fuarı bu yıl 18-21 Ekim tarihleri arasında Antalya Expo Center'da açılıyor. 300'ün üzerinde sektör temsilcisinin yer alacağı fuarı 30 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı, bu yıl ilk kez YAPEX Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

İnşaat sektörünün en önemli fuarlarından 'YAPEX Yapı Fuarı' 20'nci kez kapılarını açıyor. Ulusal ve uluslararası düzeyde tanınırlığı her geçen yıl artan, yurt içi ve yurt dışı ziyaretçileriyle 30 binin üzerinde sektör ilgilisini ağırlayan 'YAPEX Yapı Fuarı', bu yıl 18-21 Ekim tarihleri arasında Expo Center Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek.

Fuar, The Marmara Otel'de düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtılırken, Akdeniz Tanıtım AŞ Genel Müdürü Fatih Onkar, bu yıl ziyaretçi sayısında büyük bir artış beklediklerini belirtti. Onkar, "20'nci yıl şerefine tarihi dokuyu korumak amacıyla 'YAPEX Tadilat, Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirası'nı Koruma Fuarı'nda aynı zamanda ilgililerle buluşacak. Bu fuar yapı sektörünün geleneksel buluşma noktasıdır. Fuarla eş zamanlı yapılan mesleki toplantı ve etkinliklerle de özellikle profesyonellerin vazgeçemediği bir bilgi ve ticaret noktası haline geldi. Biz de bu markanın oluşmasından, büyümesinden son derece memnunuz" dedi.

Sektör temsilcilerinin fuara büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Onkar, "Antalya'nın uluslararası tanınırlığına paralel olarak özellikle İran, Irak, Rusya, Romanya, Bulgaristan gibi yakın ülkelerden toplu ticaret heyetleri ve genel olarak Avrupa ülkelerinden münferiden ziyaretçi ağırlıyoruz. Bu sene fuara Rusya, Dubai, Fransa, İtalya, Kore, Sudi Arabistan ve Rusya'dan gelen katılımcılar ile yurt dışı firma sayımız artmaktadır. Sektörel yeniliklerin ve etkinliklerin ilk tanıtıldığı fuar olduk" şeklinde konuştu.

30'UN ÜZERİNDE BELEDİYE KATILIYOR

20'nci yıla özel bir etkinlik düzenleyeceklerinin altını çizen Onkar, "Ülkemizde de YAPEX Tadilat, Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı, YAPEX Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak ilk kez gerçekleştirilecek. Bu fuar, restorasyon ve kültür mirasını koruma konulu ilk fuar olması açısından son derece büyük bir önem arz ediyor. ÇEKÜL Vakfı iş birliği, Tarihi Kentler Birliği ve Heritage Europe kurumlarının desteği ile düzenlenmekte olan fuara aynı zamanda 30'un üzerinde belediyemiz de katılımcı oldu" dedi.

Fuar kapsamında katılımcılar için interaktif uygulamalara da yer verileceğini ifade eden Onkar, "Usta-çırak ilişkisiyle günümüze ulaşan zengin yapılar 'Restorasyon Köyü'nde bir araya gelecek. Antep, Kastamonu, Mardin, Konya gibi kentlerden gelecek ustalar, uygulamalı olarak zanaatlarını sergileyecek" diye konuştu. Bu uygulama ile aslına uygun yapılacak uygulamalarla dar sokaklarda iki yana sıralanan tarihi evlerin dokusunun fuar alanına taşınacağını kaydeden Onkar, "Patara Arkeolojik Kazıları İnteraktif Sergisi ve Maketleri' Akdeniz Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle fuarda yerini alacak" dedi.

ÖDÜLLERİ BAKAN GÜNAY VERECEK

48 belediyenin 34 proje ve 30 uygulama ile katıldığı 'Tarihi Kentler Birliği (TKB) Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nın ödülleri, Yapex Tadilat Fuarı'nda 19 Ekim 2012 Cuma günü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından verilecek. Metin Sözen Büyük Ödülü'nü ise Bursa Büyükşehir Belediyesi alacak. TKB 2011 Özendirme Ödülleri Sergisi ise fuar boyunca ziyaret edilebilecek.

Toplantıya katılan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal ise, Antalya'nın zengin bir kültüre sahip olduğunu belirterek, günümüzde ulusal ve uluslararası festivallerle bu özeliğini devam ettirdiğini söyledi. Antalya'nın 1990 yıllardan sonra fuar kenti olmaya başladığını işaret eden Öcal, "Antalya'nın gündeminde son 3 yıldır EXPO var. EXPO'lar en çok katılımlı en büyük organizasyonlar olarak görülüyor. Türkiye'de ilk defa yapılacak olan bu EXPO'da Antalya'nın başarılı olacağını biliyorum. Fuara Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirası'nı Koruma Fuarı'nın ilave edilmesini çok doğru buluyorum. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak, destek anlamında fuarın içinde bulunmaya çalıştık. Belediye olarak iki stantla fuarda Antalya'nın yapılan ve yapılacak olan kültür projelerinin tanıtımını gerçekleştireceğiz" dedi.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (Çekül) Güneybatı Anadolu Bölge Koordinatörü Mimar Recep Esengil, Çekül'ün üstlendiği misyonu ve bölgedeki etkinliklerini anlatarak Akdeniz havzasında bulunan tarihi yapı dokusu ile ilgili bilgi verdi ve fuarın önemine değindi. Türkiye'de ilk kez düzenlenmekte olan YAPEX Restorasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı'nın Çekül'ün iş birliği ile gerçekleştirildiğinin altını çizen Esengil, fuarın ilerleyen yıllarda Avrupa'daki örnekleriyle yarışacağına dikkat çekti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Marmara Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title