Haberler

20. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları

Güncelleme:

İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk 20. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarının başarı ile tamamlandığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, "1992 yılında başlayan Hazar Şiir Akşamları; ilimizdeki ilgili sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları ile birlikte ortaya konulmuş, gittikçe ülkemizdeki ilgili kişi ve kurumların desteğini alarak sağlıklı bir şekilde büyüyerek uluslararası bir nitelik kazanmıştır.

20. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları Elazığ Valiliği Himayelerinde; Elazığ Belediye Başkanlığı, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü ve Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı ile ilimizdeki diğer resmi ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığına (TİKA), Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Avrasya Yazarlar Birliği gibi kurumların da desteği ile gerçekleştirilmiştir.

Valiliğimizin koordinasyonunda, ELESKAV adına İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organizesinde hazırlıkları 6 ay önce başlayan faaliyetin bu yıl adı komitemiz tarafından Yunus Emre ve Aşk olarak belirlenmiştir. 21 Haziran tarihinde başlayan etkinlikler büyük bir katılım ve coşku içinde 24 Haziranda yapılan geziyle sonuçlanmıştır.

Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yürüttüğü organizasyon çalışmaları misafirlerin uğurlanmasıyla sorunsuz şekilde sonuçlandı. Yunus Emre ve Aşk konusunun işlendiği faaliyetlerde Yunus Emre Minyatürleri Sergisi, İmza Günleri, Serdar Tuncer, Ender Doğan, Mansur Bildik ve Viyana saz derneği, Yunus Emre Gönül Derneği, Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Fırat Üniversitesi Konservatuarı ve Müftülük Tasavvuf Müziği korosunun verdiği konserlerle değerlenen program şiir yarışması, Yunus Emre Bilgi yarışması, Paneller ve konferanslarla devam etmiştir; final gecesinde şairlerin katılımıyla Hazar sahili misafirlere unutulmaz bir gece yaşatarak 21. Yıla doğru yol aldı.

Zengin bir katılımcı listesine sahip 20. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları Sadık Yalsızuçanlar, Prof. Dr. İsmail Yakıt, Dr. Mustafa Tatçı, Doç. Dr. Mustafa Sever, Doç. Dr. Levent Bayraktar ve Azerbaycan'dan Prof. Almaz Ulvi Binnatova ile Kırım'dan Nariman Abdulvaapov gibi isimlerle Yunus'u anlatmıştır. Yurdumuzdan ve Türk dünyasından önemli şairler şiirlerini dünyaya bu kez Elazığ'dan söylediler. Azerbaycan'dan Beşti Elibeyli, Aysel Elizade, Qismet Rüstemov, Kazakistan'dan Dauletbek Baytursınulı, Toktarali Tanjarık, Gürcistan'dan Osman Ahmetoğlu, Özbekistan'dan Hosiyat Rustemova, Kırgızistan'dan Altınbek İsmailov, Kırım'dan Elmara Mustafayeva ve Türkiye'den Cemal Safı, Nurala Göktürk, Nevin Kurular, M. Halistin Kukul, Adem Yeşil... gibi şairler şiirlerini seslendirdiler. Bunun yanında şair ve yazarlar ile beş ilçemizde, Aydınlar köyünde mini şiir akşamları düzenlenerek başarıyla sonuçlanmıştır.

Program boyunca; Yurtiçinden 17, ilimizden 4, yurtdışından 13 şair ve 2 panelist, yurtiçinden 6 panelist, 15 şair ve yazar derneği temsilcisi, başta TRT ve TGRT olmak üzere 30 kişilik canlı yayın ve basın temsilcisi, yurtdışından 5, yurtiçinden 18 ve ilimizden 50 kişilik müzisyen grubu olmak üzere ortalama 150 kişilik şair, yazar, müzisyen ve sanatçı grubunun tüm faaliyetleri beraberlerindeki davetlilerle birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün personeli tarafından organize edilerek tüm programlar başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Programın tanıtımı amacıyla 1000'er adet program kitapçığı, davetiye, afiş, kit dosyası, 19. Hazar Şiir Akşamları Güldestesi bastırılarak dağıtılmış, bunun yanında bilbordlarda ve basın yayın organlarında program tanıtılmış ve duyurulmuştur. Yunus Emre'yi ve felsefesini anlatan yazarların kitaplarından satın alınarak öğrencilere ve kütüphanelere dağıtılmıştır.

Yunus Emre Bilgi yarışması ve Şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verilmiş ve final gecesinde Hazar Gölü kıyısında tüm katılımcılara yemek ikramı yapılmıştır. TRT AVAZ ve TGRT televizyonları tarafından canlı yayınlanan program aynı anda tüm dünyada da izlenmiştir.

24 Haziranda Harput ve Keban Gezisiyle mutlu bir şekilde son bulmuştur. Bir kültür ve sanat şehri olan Elazığ, uluslararası bu organizasyonu kamu kurumları, Elazığ sanat çevreleri ile birlikte başarı ile sonuçlandırmıştır" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fırat Üniversitesi Elazığ Valiliği Tahsin Öztürk Yunus Emre Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title