Haberler

2. Sokak Sanatçıları Festivali

Güncelleme:

Dünyanın en yetenekli sokak sanatçıları Marmara Forum ve Forum İstanbul'da

Kimi yerçekimine meydan okudu, kimi akrobasinin sınırlarını zorladı

Cisimleri hatta kendini havaya kaldırandan hiç kemikleri yokmuş gibi akrobatik hareketler yapana, bir tanesini bile çevirmenin zor olduğu hulahoplardan onlarcasını aynı anda çevirene kadar dünyanın dört bir yanından en yetenekli sokak sanatçıları gösterilerini, Marmara Forum ve Forum İstanbul ziyaretçileri için sergiledi.

İstanbul'un en büyük iki alışveriş ve yaşam merkezi Marmara Forum ve Forum İstanbul, 18-19 Mayıs tarihlerinde Uluslararası Sokak Sanatçıları Festivali kapsamında dünyanın farklı yerlerinden en yetenekli sokak sanatçılarını ağırladı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen festivaldeki performanslarıyla izleyenleri kendilerine hayran bırakan sokak sanatçıları, yaptıkları hareketlerle kimi zaman akrobasi kimi zaman yer çekiminin sınırlarını zorladı. Hollanda'dan Brezilya'ya, Hindistan'dan Danimarka'ya kadar farklı ülkelerden gelen yetenekli sanatçıları kimi zaman alkışlarla eşlik ederek kimi zaman da nefeslerini tutarak izleyen Marmara Forum ve Forum İstanbul ziyaretçileri, hafta sonunda unutulmaz anlar yaşadı.

Sokak sanatçılarından yetenek gösterisi…

Hollandalı Lisa Lottie, onlarca hulahopu aynı anda çevirdiği ve süper elastik hareketleriyle akrobasi şov yaptığı gösterisiyle herkesi şaşkına çevirirken; Vid Warren mızıka ve kendi sesini kullanarak izleyenlere keyfine doyulmaz bir müzik şöleni yaşattı.

Ramana'nın havada asılı duruşunu, kaşıkları düşünce gücüyle büküşünü ve seyircilerin zihnini okuyuşunu hayretler içinde seyreden ziyaretçiler, Brezilya'dan bir çeşit meditasyon aracı olan Buugengs ile harika şekiller yaratan Gustavo Ollitta, akrobasi hareketleriyle insan vücudunun sınırlarını zorlayan Avustralyalı Reuben DotDotDot ve Danimarka'dan balon şovuyla herkesi şaşkına çeviren Mr. Toons'un gösterilerine de büyük ilgi gösterdi.

Gürcistan'dan Puppet şov gösterisiyle ziyaretçilere eğlenceli anlar yaşatan Our Band ve Rock Balboa temasıyla yaptığı ilizyon, dans ve ateş gösterisinin sıra dışı bir kombinasyonuyla dikkatleri üzerine çeken Manne Hanke de gösterileriyle 2. Uluslararası Sokak Sanatçıları Festivali'ne renk kattı.

Umut Çocukları Vakfı'na sokak sanatçılarından anlamlı destek

İki gün boyunca Marmara Forum ve Forum İstanbul'da performans sergileyen sokak sanatçıları, sadece festival ziyaretçilerini eğlendirmekle kalmadı; festival süresince elde ettikleri gelirin tamamını Umut Çocukları Vakfı'na bağışlayarak sokaklarda yaşayan çocuk ve gençleri olumsuz davranış ve alışkanlıklardan arındırarak topluma yeniden kazandırılmasına da destek oldular.

Türkiye'nin ilk Sokak Sanatçıları Festivali'ne pazarlama ödülü…

İlk defa geçen yıl gerçekleştirdikleri Uluslararası Sokak Sanatçıları Festivali ile Türkiye'de bir ilke imza atan Marmara Forum ve Forum İstanbul, ziyaretçilerini dünyanın dört bir yanından sokak sanatçılarıyla buluşturarak sokak sanatçılığının gelişmesine öncülük ediyor.

2012 yılında gerçekleştirilen Sokak Sanatçıları Festivali ile Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi'nin (ICSC) düzenlediği ve her yıl alışveriş merkezleri pazarlama yönetimi alanında en iyi ve fark yaratıcı projeleri ödüllendiren Solal Pazarlama Ödülleri'nde (Solal Marketing Awards) gümüş ödül almaya hak kazanan Marmara Forum ve Forum İstanbul, önümüzdeki yıllarda da yenilikçi projelerle ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Danimarka İstanbul Marmara Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title