Haberler

2 Gül İsveç'te Bilim ve Teknoloji Müzesi'ni Gezdi

İSVEÇ Kralı Gustaf'ın davetlisi olarak geldiği, Stockholm'de temaslarına devam eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaretinin ikinci gününde, Başbakan Fredrik Reinfeld'i ziyaret etti.

- İsveç'te PKKLILAR GÖSTERİ YAPTI

Ünsal Turan / STOCKHOLM

İSVEÇ Kralı Gustaf'ın davetlisi olarak geldiği, Stockholm'de temaslarına devam eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaretinin ikinci gününde, Başbakan Fredrik Reinfeld'i ziyaret etti. Gül ve Reinfel yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından kameraların karşısına geçerek, ziyaretin önemi ve iki ülke arasındaki ilişkiler konusunda basın toplantısı yaptılar. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt iki ülke arasında Stratejik Ortaklık ve İşbirliği anlamasını imzaladılar. İmza töreni Abdulah Gül ve Fredrik Reinfeld'in önünde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrunisa Gül ve beraberlerindeki bakan ve eşleriyle birlikte bilim ve Teknoloji müzesini ziyaret ettiler. Müze ziyaretinde, Hayrünnisa Gül'e Kraliçe Silvia eşlik ederken, Abdullah Gül'e de Kral Gustaf eşlik ettiler.

MÜZEDE İLERİ TEKNOLOJİ KULLANILIYOR

Müzede, Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekilere, insan bedeninin tümünü ileri teknolojiyle görüntüleyen cihazla ilgili bilgi sunuldu. Cihazdan elde edilen görüntülerin dokunmatik büyük bir ekrana yansıtıldığı sunum sırasında, geliştirilen teknoloji sayesinde vücudun bölüm bölüm ve katman katman incelenebildiği aktarıldı.

TIPTA BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYAN CİHAZ

Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler, özellikle cerrahlar için büyük kolaylık sağladığı kaydedilen cihazla yakından ilgilendi. Otopsilerin yanı sıra ameliyatları planlamak, tıp öğrencilerine ders vermek için kullanılan cihazın, dünyanın en ünlü müzelerinden Londra'daki British Museum'da da bulunduğu ve mumyaların bu teknoloji aracılığıyla incelenebildiği belirtildi.

Teknolojinin Türkiye'deki hastanelerde de kullanılabileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, sunumu yapan yetkiliye 'Sizi Sağlık Bakanımız ile irtibata geçirelim' dedi.

Kraliyet Mühendislik Bilimleri Akademisi

Dünyanın en eski mühendislik akademisi olan ve 1919 yılında kurulan Kraliyet Mühendislik Bilimleri Akademisi; sanayi, üniversite, kamu ve değişik ilgi alanlarına sahip uzmanları bünyesinde topluyor. Akademinin çalışmaları, İsveç Kralı'nın himayesinde yürütülüyor.

Ziyaret sonrasında müzede biraraya gelen Abdullah Gül, Hayrunisa Gül, Kral Gustaf ve Kraliçe Silvia, müzeden Belediye binasına geçerek öğle yemeğine katıldılar.

PKK'LILAR GÖSTERİ YAPTILAR

Belediye binası önüne gelen Abdullah Gül ve heyeti, dışarıda binaya sadece 20 metre mesafeye kadar yaklaştırılan PKK'lıların gösterisi ile karşılaştılar. PKK'lılar Türkiye aleyhine sloganlar attılar, pankartlar taşıdılar. Sayıları 50 civarındaki PKK'lılara karşı polisin çok sıkı güvenlik önlemi aldığı ve etten duvar ördüğü görüldü. Ancak, polis, PKK'lıların belediye binasına 20 metre mesafeye kadar yaklaşmalarına izin verdi. Abdullah Gül'ün, yanındaki heyete, PKK'lıların barış sürecinde gösteri yapmalarına bir türlü anlam veremediğini, gösteriyi yapanların mutlaka örgüt içinde barışa karşı grup elemanları olduğunu düşündüğünü söylediği belirtildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül daha sonra Stockholm Üniversitesine geçerek orada Türk Öğrencileri Enstitüsünün açılışını yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

abdullah gül stockholm isveç Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title