Haberler

2 Bakan Başbakanın Takdiri İle Değişti

Güncelleme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Başbakanın isteği üzerine koltuğundan alındı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kabinede yapılan değişikliği açıkladı. Erdoğan'ın açıkladığı isimler arasında değiştirilmesi beklenmeyen 2 bakan bulunuyordu. Bu bakanlar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Nihat Ergün ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç oldu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Hatay Belediye Başkanı adayı olan Sadullah Ergin'den boşalan koltuğa geldi.

Bekir Bozdağ'dan boşalan Başbakan Yardımcılığı'na Ankara Milletvekili Emrullah İşler geldi.

Gaziantep Belediye Başkanı Adayı olan Aile ve Sosyap Politikalar Bakanlığı'nı Fatma Şahin'in yerine Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam getirildi. Fatma Şahin, 6 Temmuz 2011'de bu göreve gelmişti.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda adı geçen bakanlardan biri olan Egemen Bağış'ın yerine Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu getirildi. Bağış, 6 Temmuz 2011'den beri bu görevini sürdürüyordu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na Nihat Ergün'ün yerine ise Kocaeli Milletvekili Fikri Işık getirildi. 1 Mayıs 2009'dan beri bu görevi yürütüyordu.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda çocuğunun adı geçen ve bugün bakanlık ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yerine, İstanbul Milletvekili İdris Güllüce getirildi. Bayraktar, 6 Temmuz 2011'den beri bu görevdeydi.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda nedeniyle bugün istifasını açıklayan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın yerine, Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi atandı. Çağlayan, 6 Temmuz 2011'den beri bu görevdeydi.

Gençlik ve Spor Bakanı olan Suat Kılıç'ın yerine, Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, getirildi. Suat Kılıç, 6 Temmuz 2011'den beri bu görevi yürütüyordu.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda adı geçtiği için bugün istifa eden bir diğer bakan İçişleri Bakanı Muammer Güler olmuştu. Güler'den boşalan koltuğa ise Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala getirildi. Güler, 24 Ocak 2013'den bu görevi yürütüyordu.

İzmir Belediye Başkanlığı'na aday olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yerine ise Karaman Milletvekili Lütfi Elvan getirildi. Yıldırım, kabinedeki görevinde en uzun süreyle kalan bakanlardan biriydi. Yıldırım, 18 Kasım 2002'de bu koltuğa oturmuştu.

-1 BAKAN DIŞARIDAN, 2 BAKAN ERDOĞAN'IN TAKDİRİ İLE GÖREVE GELDİ-

İçişleri Bakanı olan Efkan Ala kabineye dışarıdan atanan tek isim oldu.

Yerel seçimlerdeki adaylıkları ile yolsuzluk ve rüşvet soruşturması nedeniyle görevlerinden ayrılan bakanların haricinde 2 bakan da görevden alındı. Bu bakanlar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Nihat Ergün ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç oldu. Başbakan Erdoğan bu iki bakanın değişikliğini kendi takdiri olarak açıklamıştı.

-KABİNEDE 9 İSİM 10 KOLTUKTA DEĞİŞİKLİK YAPILDI-

Kabinede 10 bakan değiştirildi. Fakat Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Adalet Bakanı olması nedeniyle 9 yeni isim kabineye girdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Akif Çağatay Kılıç Bekir Bozdağ Nihat Ergün Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title