Haberler

17 Ağustos depreminin simge kızı 20 yıl sonra ortaya çıktı

Güncelleme:

Gölcük depreminde bir pazar tezgahında uyurken fotoğrafını çektiği bebeğe şiir yazan gazeteciyi, o bebek 20 yıl sonra buldu. 20 yaşında bir genç kız olan Zeynep'in, "Her ne kadar kötü günler yaşasak da şiiriniz bizim için hatıra kaldı" mesajı ise duygulandırdı.

Gazeteci Kadir Kaymakçı, 17 Ağustos 1999 Gölcük Depreminde bir enkazın önünde pazar tezgahı üzerinde beyazlar içinde yatan bir bebeğin o an fotoğrafını çekti. Öldüğünü sandığı bebeğin yaşadığını öğrenince her şeyden habersiz Zeynep bebek için bir şiir kaleme aldı.

Sonra da o şiiri gazetesinde yayımlandı. Şiiri okuyan ailesi ise yıllarca o gazete küpürünü sakladı. Amaçları Zeynep büyüdüğünde o gazetedeki haberi, fotoğrafı ve şiiri ona göstermek ve okutmaktı.

17 Ağustos depreminin simge kızı ortaya çıktı

17 Ağustos depreminin simge kızı ortaya çıktı

20 YIL SONRA İLETİŞİM KURDULAR

Zeynep büyüyüp 20 yaşına geldiğinde ise o şiiri yazan gazeteciyi bulmak istedi. Kadir Kaymakçı'yı İnstagram'da bulan Zeynep, Kaymakçı'ya bir mesaj atarak," Kadir bey tam 20 yıl önce 99 depreminde Sakarya Adapazarı'nda bulundunuz mu bilmiyorum ama o zaman Star Gazetesi'nde çalışan Kadir bey sizseniz o gün fotoğrafını çektiğiniz kız,bugün büyüdü kocaman bir genç kız oldu. Gazetede çıkan şiiriniz bizim için hatıra kaldı her ne kadar kötü günler yaşasak da atlattık. Size o fotoğrafı atıyorum. Bilmem hatırlar mısınız? Hayatınızda başarılar diliyorum. O haber yapan kişi siz değilseniz de sizin vesilenizle ona teşekkür etmiş olurum belki" dedi.

17 Ağustos depreminin simge kızı ortaya çıktı

Gazeteci Kaymakçı da o mesajı Habertürk'teki köşesinde, "Hayatımın en güzel bölümü" notuyla paylaştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Gölcük Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title