Haberler

16. Uluslararası Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Sanat Festivali Başladı

16.Uluslararası Parlayankent Akçakoca Kültür Sanat Festivali başladı.

16. Uluslararası Parlayankent Akçakoca Kültür Sanat Festivali başladı. Akçakoca Spor Salonu önünde kortej yürüyüşüyle başlayan ve bando eşliğinde Cumhuriyet Meydanına kadar süren kortej yürüyüşüne Sakarya CHP Milletvekili Engin Özkoç, Düzce'den sorumlu CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Garnizon Komutanı Savaş Karataşlı, Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, festival davetlisi yerli ve yabancı konuklar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bandonun çaldığı marşlar ve sevilen şarkılar eşliğinde coşkulu bir şekilde süren yürüyüşe yol boyunca vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu. Düzce Valisi Adnan Yılmaz ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın katılımıyla açılış törenleri Cumhuriyet Meydanında devam etti. Festivale katılan gurupların gösterileri ve plaket törenlerinin gerçekleştirildiği etkinlikte, Vali Adnan Yılmaz önemli mesajlar içeren bir konuşma yaptı. Yılmaz, "Türkiye'nin incisi Düzce'mizin göz bebeği Akçakoca, her gün gerçekleştirdiği yatırımları ile önemli turizm merkezleri arasındaki yerini almaktadır. Akçakoca'mızın bu gayretine, çalışmalarına elimizden gelen her desteği veriyoruz vermeyi de sürdüreceğiz" dedi.

Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez de festivallerin o yörenin önemli değer ve potansiyellerinin ortaya çıkarılmasındaki öneme dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi: "Akçakoca konumu ile birçok avantajlara sahip. Bu avantajlarını genel ve yerel yöneticiler olarak yaptığımız çalışmalar ile en iyi şekilde değerlendirme anlayışı içinde çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızda ilimizin marka olması ve Akçakoca'nın eksiklerinin tamamlanması yolunda bize önemli katkı veren Sayın Valimize teşekkür ediyoruz. Sürdürülen bu planlı çalışmalar sonucu Akçakoca geleceğin en önemli turizm kentleri arasında yerini alacaktır"

Açılış törenlerinde birer konuşma yapan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve Bolu Milletvekili Tanju Özcan, 6-7 ay önce geldikleri Akçakoca ile bugünün Akçakocası arasında çok önemli ve güzel bir gelişmenin gerçekleştirilmiş olduğunu gözlemlediklerini vurgulayarak, Akçakoca Belediye Başkanı ve halkının işbirliğinin güzel bir örneğine şahit olduklarını söylediler.

Başkan Albayrak, Akçakoca'da festival fikrini ortaya atan ve bunu uygulamaya koyan, sürdürülmesine katkı veren belediye başkanlarına minnet borcu olduklarını vurguladığı konuşmasında, "Onlar bir meşaleyi yaktılar ve bizlere ulaşmasını sağladılar. Onlar, kendi dönemlerinin değişimine ve gelişimine imza attılar. Onlar, Akçakoca'nın ekonomik ve kültürel hayatına katkı sunmak için bir araya geldiler ve bize bu festivali armağan ettiler. Biz devraldığımız bu armağanı sizlerle birlikte Akçakoca'mızı hak ettiği, geçmişte emeği geçenlerin arzu ettikleri noktaya getirmek için çalışıyoruz" dedi. Çalışmalarında Akçakoca'nın değişimine, dönüşümüne ve gelişimine katkı verdiklerini anlatan Albayrak, şunları söyledi: "Akçakoca'nın bugünkü görünümü, bu değişimin ve gelişimin göstergesidir. Tüm çabamız, yarının Akçakoca'sını ortaya çıkarmak içindir. Yarını kurmak, yarının temel taşlarını bugünden döşemek ve bir değişime adım atmak hiçte kolay olmuyor. Bunu biliyoruz. Yine biliyoruz ki hiçbir değişim, hiçbir dönüşüm, hiçbir gelişim sancısız olmadı, bundan sonra da olmayacak"

Başkan Fikret Albayrak, bu değişim için Parlayan Kent Akçakoca'da alt ve üst yapılarda, sosyal ve kültürel alanlarda çok önemli çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini vurgulayarak şöyle konuştu: "Hedefimiz, çağdaş, modern ve engelsiz, sessiz bir kent oluşturmaktır. Hedefimiz, böyle bir kentte yeni dostluklar kazanmak, yeni kültürlerle tanışmaktır ve Akçakoca'yı dünyaya tanıtmaktır. İşte bunun için Senegalli, Gürcistanlı, Romanyalı, Ukraynalı sanatçı dostlarımız, konuklarımız bizlerle birlikteler. İşte bunun için ülkemizin değişik kentlerinden, Mısır'dan, Azerbaycan'dan, Suriye'den, Rusya ve Lübnan'dan seçkin yazarlar, çizerler, sanatçılar, kültür insanları bizlerle birlikte. Bu sene festival tarihlerimizin Kandil'e denk gelmesi nedeni ile programı 4 güne çıkararak son günü Kandil Özel Programı ile halkımızın ve misafirlerimizin keyif alacağı, huzur bulacağı bir organizasyona dönüştürdük. Tek hedefimiz Akçakoca'nın sevginin, barışın, dostluğun, kardeşliğin kenti olmasıdır"

Konuşmaların ardından etkinlik amfitiyatroda yapılan halk oyunları gösterileri ile sürdü. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title