Haberler

15 Bin Alman Polisinden 8 Bin 700 Radarla 24 Saatlik Trafik Kontrolü

Trafik denetim kararı 16 eyaletin katıldığı İçişleri Bakanları Konferansında alındı.

Trafik denetim kararı 16 eyaletin katıldığı İçişleri Bakanları Konferansında alındı. Radyo Kassel, Kuzey Ren Westfalya İçişleri Bakanı Ralf Jager'in, aşırı hızın her yerde '1 numaralı katil' durumunda olduğunu, her trafik kazasında ölen her üçüncü kişinin aşırı hız kurbanı olduğunu söylediğini aktardı. Denetimlerde özellikle sürücülerin hızlı araç kullanımının önüne geçilmesi hedeflendi. Perşembe günü saat 06.00'da başlayan denetim 24 saat sürerken 14 bin 700 polis memuru görev yaptı.

Almanya'da sürücülerin radarların yerlerini her eyaletin polis teşkilatının resmi sitesinde bulabildiği ifade edilirken toplam 8 bin 700 seyyar radar kuruldu.

Alman Otomobil Kulübü ADAC radar maratonunu bir taraftan olumlu bulurken, diğer taraftan kontrollerin daha tehlikeli ve kazaların çok olduğu bölgelerde yapılmasını aynı zamanda cezaların haftalar sonra değil anında kesilmesini istedi.

Almanya'da aşırı hız trafik kazalarının en önemli sebepleri arasında gösteriliyor. Federal İstatistik Dairesi, 2011 yılında meydana gelen kazaların 49 bin 659'unun başlıca nedenini aşırı hız olarak açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title