Haberler

"13 Yıldır İhracat Şampiyonuyuz"

Güncelleme:

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, "Sektörümüzde 13 yıldır ihracat şampiyonuyuz" dedi.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, 2012 yılında elektronik ve beyaz eşyada 138 ülkeye 2,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini belirterek, "Sektörümüzde 13 yıldır ihracat şampiyonuyuz. Gelişmekte olan ülke ekonomileri ve 400 milyona yakın nüfusuyla şimdi de Güney Amerika kıtasını odağımıza aldık" dedi.

Yapılan açıklamaya göre, şirket Las Vegas'ta düzenlenen Amerika kıtasının en büyük tüketici elektroniği fuarı Consumer Electronics Show'da (CES) yeni elektronik ürünlerini beğeniye sundu.

Vestel'in bu yıl 19. kez katıldığı CES'te, Güney Amerika'ya özel tasarlanan televizyonlar ilk kez görücüye çıktı. Fuarda, 3D Smart LED TV, 3D TV ve diğer 2013 TV modelleri de sergileniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turan Erdoğan da, Vestel'in hızlı büyüyen ülkelere yatırım yaparak pazarda pay sahibi olmak ve ihracat haritasını genişletmek için çalıştığını ifade etti.

Güney Amerika'nın başta Brezilya olmak üzere hem ekonomi hem de ürün satışı açısından en dinamik pazarlar arasında yer aldığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"2012'de Ar-Ge ve altyapı çalışmalarını tamamlayıp Güney Amerika'nın dijital yayın sistemini destekleyen elektronik cihazların üretimine başladık. Uruguay ve Peru'da ilk satışlarımızı gerçekleştirdik. Önümüzdeki 3 yılda kıtaya 1 milyon televizyon satmayı amaçlıyoruz. Hedef ülkelerimiz arasında başta 16 milyon televizyonluk bir pazar büyüklüğüne sahip olan Brezilya olmak üzere Uruguay, Paraguay, Şili, Peru ve Kolombiya yer alıyor."

Bu arada, ABD'de 1967 yılından beri düzenlenen Consumer Electronics Show

(CES), elektronik sektöründe uluslararası faaliyet gösteren profesyonelleri buluşturuyor, dünyanın en büyük markalarının en yeni ürünlerini tanıtan bir platform haline gelen CES, bu yıl Las Vegas'ta düzenleniyor.

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Las Vegas Vestel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title