Haberler

12 Eylül'e En İlginç Protesto

Güncelleme:

12 Eylül Darbesini 30 Yıldır Siyah Elbiseler Giyerek Protesto Ediyor.

Malatyalı Şeyho Karakoç, 12 Eylül darbesini 30 yıldır siyah elbiseler giyerek protesto ediyor. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Huzurevinde kalan 67 yaşındaki Şeyho Karakoç, 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra cezaevine konulduğunu ve bu dönemde işkence ve şiddete maruz kaldığı için 30 yıldır sürekli siyah elbiseler giyinerek darbecileri ve Kenan Evren'i protesto ettiğini söyledi.

Yaptığı sessiz protestoyu kendisini ziyarete gelen bir arkadaşına anlatınca bir anda medyanın ilgi odağı olan Şeyho Karakoç, 12 Eylül darbesinde yaşadıklarını DHA muhabirine anlattı. Malatya'nın Hekimhan İlçesi Ağılbaşı kasabasındaki evlerinde 12 Eylül sabahı uyandıklarında askeri darbenin olduğunu öğrendiklerini belirten Karakoç, "Sabah kalktığımızda askeri darbe olmuştu. Geldiler bizleri aldılar, 'Sizin evlerinizde silah var, teröristler var' diyerek gözaltına aldılar. Bize o sırada ayrımcılık yapıldığını düşünüyorum. Bizim köyün yakınlarındaki köylere hiçbir baskın yapılmadı biz sadece alevi olduğumuz için bizleri aldılar" dedi.

30 yıldır siyah elbiseler giyinerek, Kenan Evren ve darbe zihniyetini protesto ettiğini söyleyen Şeyho Karakoç, "Ben şimdi huzurevinde yaşıyorum, bu darbe zihniyeti yargılanmadıkça beyaz giymem" dedi. Saatinden ayakkabısına kadar siyah giyinen Karakoç, şöyle konuştu:

"Benim bir siyasi görüşüm yoktu. Cezaevine girdikten sonra beni solcuların koğuşuna koydular. Ben onlarla orda tanıştım, ama şimdi diyorum ki, iyi ki onlarla tanışmışım. Cezaevindeyken çok işkence gördük, bize her şey yapıldı. Yaklaşık 8 yıldır huzurevinde yaşıyorum. Ben bölücülüğü hayatta sevmem bölücülük çok kötü bir şey. Bu darbe zihniyetleri değişmediği sürece siyah giymem"

12 Eylül 2010 tarihinde Anayasa Değişikliği için yapılacak referandum için sandık başına gideceğini belirten Şeyho Karakoç, "Sadece Kenan Evren değil, onun zihniyet yargılanacak. Oyumu kullanacağım, Anayasanın köklü olarak değişmesini istiyorum" dedi. 12 Eylül askeri müdahalesi ile ilgili anılarını anlatan Karakoç, o dönemde birçok yakın arkadaşını kaybettiğini ve halen mezarlarının bile kayıp olduğunu söyledi.

"Bu darbe zihniyetleri değişmediği sürece siyah giymem" diyen Şeyho Karakoç saatinden ayakkabısına kadar siyah giyerek darbecileri protesto ediyor.

Mikail PELİT - MALATYA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title