Haberler

10. TMMOB Enerji Sempozyumu Sinop'ta Sona Erdi

3-4 Aralık 2015 tarihlerinde Samsun’da başlayan “Enerjide Toplumsal Yarar ve Kamusallık” ana başlığı altında düzenlenen "10. TMMOB Enerji Sempozyumu"nun son günü Sinop’ta gerçekleştirildi.

3-4 Aralık 2015 tarihlerinde Samsun'da başlayan "Enerjide Toplumsal Yarar ve Kamusallık" ana başlığı altında düzenlenen "10. TMMOB Enerji Sempozyumu"nun son günü Sinop'ta gerçekleştirildi.

Program kapsamında nükleer santraller, enerji yoksulluğu, enerjide toplum yararına ilişkin çeşitli başlıklar altında 1 oturum ve 1 panel gerçekleştirildi. Sinop Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen sempozyuma EMO Başkanı Hüseyin Yeşil, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, EMO Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ, EMO Sinop Şube Saygın Doğan ile mühendis ve mimarlar katıldı. Sinop'taki son oturumun açılış konuşmasını EMO Sinop Şube Saygın Doğan gerçekleştirdi. Doğan, Sinop'un Nükleer Santral kurulması planlanan bir şehir olması sebebiyle önemli olduğunu belirterek enerji ile ilgili alternatif çözümlerden bahsetti. Ardından EMO Başkanı Hüseyin Yeşil söz aldı.

Yeşil, TMMOB 10. Enerji Sempozyumu'nda emeğe geçenlere teşekkür etti ve Samsun'daki konuşmasının bir benzerini aktararak, "Öyle bir ortamda yaşamaya çalışıyoruz ki, Ekim ayından bu yana gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizin hiçbirini; bir katliam, bir cinayet haberi olmaksızın açamaz hale geldik. Ülkemiz pahalı tehlikeli ve atık sorunu çözülmemiş olan nükleer santralarla mahkum edilmemelidir. Sinop Nükleer Santral ve Akkuyu Nükleer Santral inşaatına başlayamayacaksınız, başlasanız da bitiremeyeceksiniz, bitirseniz de santrali çalıştıramayacaksınız kapanacak" ifadelerini kullandı.

Üçüncü günün 5.oturumu Elektrik Mühendisleri Odası Erdal Apaçık'ın oturum başkanlığında yapıldı. İlk sözü Sinop Nükleer Karşıtı Platformu Temsilcisi Zeki Karataş, "Sinop özelinde ve Türkiye genelinde Nükleer enerji santrali gerçeği"ne değindi. Sinop Üniversitesi'nden Yrd. Doç.İrfan Mukul Sinop Yarımadasının depremselliği ve nükleer santral gerçeğini aktardı. Son olarak Doç.Dr.Sedat Çal "Ülkemizdeki Nükleer Santrallerin gerçekleştirilmesinde fırsat ve değerlendirmeleri" aktardı.

Oturumların ardından öğle yemeğine çıkan grup öğleden sonra EMO Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ, "Enerji Politikalarının Bölgesel Etkileri ve Nükleer Santral" paneli gerçekleştirildi. Panelin ardından 10.TMMOB Enerji Sempozyumu son buldu. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Soğancı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

Ve meleki

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title