Haberler

10.Ölüm Yıldönümünde Kabaklı Anıldı

Güncelleme:

10.Ölüm Yıldönümünde Kabaklı Anıldı Elazığlılar Ve Sevenleri Kabaklıyı Unutmadı

Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Kaleme Adanmış Bir Ömür" adlı tanıtım belgeseli ve anma programı geçtiğimiz akşam Öğretmenevi toplantı salonunda yapıldı.

Geceye Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr A.Feyzi Bingöl, Şeyhü-l Muharririn Ahmet Kabaklı'nın kardeşi Sıtkı Kabaklı, Yeğeni Cemil Kabaklı, Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr Esma Şimşek, Belediye Başkan Yardımcıları ile çok sayıda davetli katıldı.

Ahmet Kabaklı'nın özgeçmişinin okunmasıyla başlayan gecede Kabaklı'nın yeğeni Cemil Kabaklı söz aldı ve onu farklı yönleriyle anlattı. Amcasının topluma mal olmuş birisi olduğunu ifade eden Cemil Kabaklı, onun Elazığ sevdalısı, Elazığ'a mal olmuş bir ilim ve irfan adamı olduğunu kaydetti. Kabaklı'ın ardından söz alan Gazeteci-Yazar Bedretin Keleştimur da Kabaklı'yı kendine özgü bir şekilde anlatırken Ahmet Kabaklı'nın kardeşi Sıtkı Kabaklı'da gecede söz alarak şiir okudu.

Programın ilerleyen bölümlerindeyse Dr. Naci Onur davetlileri 1840 ve 1850'li

yılların Harput'una götürüp nostalji yaşatırken, Doç. Dr Mustafa Yağbasan ve Prof. Dr Esma Şimşek'de gecede söz alarak Ahmet Kabaklı'yı anlattı.

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr Esma Şimşek bundan dokuz yıl önce de Prof. Dr A. Feyzi Bingöl'ün Rektörlüğü döneminde Bingöl'ün direktifleriyle Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanıyken Kabaklı'nın 1.ölüm yıldönümünde bir panel düzenlediklerini ve geçen süre içerisinde bugün de İletişim Fakültesi Dekanı olarak Kabaklı'nın 10.ölüm yıldönümünde hazırlanan bir programda çorbada tuzu olduğu için mutlu olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün katkılarıyla hazırlanan "Kaleme Adanmış Bir Ömür" adlı tanıtım belgeseli davetlilere izlettirildi.

Programın sonunda katkı ve desteklerinden dolayı Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr Esma Şimşek'e, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr A.Feyzi Bingöl'de Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan'a bir plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title