Haberler

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

Vali Münir Karaloğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Münir Karaloğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karaloğlu, mesajında, toplumun her kesimini kucaklayan, adını dünya tarihine yazdıran büyük bir liderin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 78. yılında, onu bir kez daha saygıyla sevgiyle ve rahmetle andığını vurguladı.

10 Kasım'ları bir matem, bir yas günü olarak görmediklerini vurgulayan Karaloğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bizler 10 Kasım'ları, onun 'Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar' sözünün ışığında, fikirlerine ve gösterdiği hedeflere ulaşmak için daha çok çalışmamız ve her zamanki gibi bir ve beraber olmamız gereken bir gün olarak gördük. Büyük Atatürk bize, ülke için vatan için bayrak için ve kutsal saydığımız değerler için çalışmayı, gayret etmeyi, yılmamayı, ümit etmeyi, fedakarlığı öğretti. Ona olan sevgimizi ancak ve ancak ondan öğrendiklerimizi hayata geçirerek gösterebiliriz. Şunu gururla söyleyebilirim ki Türkiye, Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda ilerlemesini kararlılıkla sürdürmektedir. Aziz milletimizin 15 Temmuz'da ortaya koyduğu mücadele bu mesajı aldığının en açık delilidir."

Vali Karaloğlu, ebediyete intikalinin 78. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını bir kez daha şükran ve rahmetle andığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title