Haberler

'001 Sefer Sayılı Halisdemir' Treniyle Niğde'ye Anma Ziyaretine Gitti

Yeşilyurt Belediyesi, 15 Temmuz Darbe Kalkışması sırasında darbeci komutan Semih Terzi'yi vurarak darbenin seyrini değiştiren Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'i anmak adına, Niğde Bor İlçesi Çukurkuyu Beldesinde bulunan kabrine 350 kişiden oluşan bir kafile gönderdi.

'001 SEFER SAYILI HALİSDEMİR' TRENİYLE YEŞİLYURT'TAN NİĞDE'YE 350 KİŞİ GİTTİ

Yeşilyurt Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, T.C.D.D.Malatya Bölge Müdürlüğü ve Demiryolları Makinistler Şubesinin katkı sunduğu organizasyonda; Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, öğrenciler, basın mensupları ve vatandaşlardan oluşan 350 kişilik kafile, 6 Ekim Cuma günü saat 22:30'da '001 Sefer Sayılı Halisdemir' adı verilen trenle Niğde'ye gitti.

"MALATYA'DAN GÖTÜRÜLECEK KAYISI FİDANI ŞEHİTLİĞE DİKİLECEK"

T.C.D.D.Malatya Garında düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Böylesine anlam yüklü bir organizasyonu yapmamızda bize büyük destek veren İlçe Kaymakamlığımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, T.C.D.D Malatya Bölge Müdürlüğüne, Demiryolları Makinistler Şube Başkanlığına ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Toplam 350 kişiden oluşan misafirlerimizi özel bir trenle Niğde'de uğurlayacağız. 15 Temmuz darbe kalkışmasının önlenmesinde kritik bir rol oynayan ve darbeci generali vurduktan sonra hainlerin kurşunlarıyla hayatını kaybeden onurumuz, gururumuz, kahramanımız Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor İlçesine bağlı Çukurkuya Beldesindeki kabrine geniş katılımlı bir ziyaret gerçekleştirilecek. Malatya'dan götürülen kayısı fidanı oradaki şehitliğe dikilecek. Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, bayanlarımız, öğrencilerimiz ve basın mensuplarımızın yer aldığı kafilemiz iki günlük anma ziyaretinin ardından aynı trenle Malatya'ya dönüş yapacaklar. Anlamlı ve değerli bir organizasyona katılım gösteren tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum ve hayırlı yolculuklar diliyorum"dedi.

"TÜM ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA, RAHMETLE ANIYORUZ"

Vatan topraklarında özgür ve hür yaşamalarını şehit ve gazilere borçlu olduklarını hatırlatan Polat,"15 Temmuz Hain darbe girişimi sırasında tek düşüncesi vatan topraklarının muhafaza edilmesi olan ve bu uğurda hayatını kaybeden Ömer Halisdemir başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygıyla, minnetle yâd ediyoruz.15 Temmuz'u unutmadık ve asla unutmayacağız. PKK, DEAŞ, FETÖ gibi hain terör örgütleri hepsi bir araya gelip saldırsa da el ele vererek albayrağımızın altında yaşayacağız ve düşmana asla geçit vermeyeceğiz. Şehitlerimizin ruhunu yaşatmamız gerekiyor. Bu vatan topraklarında eğer özgür, bağımsız ve hürriyet içinde yaşıyorsak bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz. Albayrağımızdaki kırmızı renk şehitlerimizin kanını temsil eder. Bizler bir ve beraber hareket ettiğimiz müddetçe kimsenin gücü bize yetmeyecektir. Rabbim bizlere Ömer Halisdemir gibi yiğit, ülkesine ve milletine sevdalı çocuklar büyütmeyi nasip etsin" dedi.

"GÜZEL BİR ORGANİZASYON DÜZENLEYEN YEŞİLYURT BELEDİYESİ İLE DİĞER KURUMLARA TEŞEKKÜR EDERİM"

Malatya Valisi Ali Kaban ise, 15 Temmuz Hain Darbe Kalkışmasının üzerinden 15 ay geçtiğini ifade ederken,"15 Temmuz'dan günümüze kadar darbe girişiminin sık sık işlendiğini ve derinlemesine ele alındığını görmekteyiz, bu konuyla ilgili ciddi çalışma yapılıyor ancak henüz olayın vehameti tüm boyutlarıyla açığa çıkmadı. Olayın açığa çıkartılması için bu tip çalışmalar yapılırken diğer taraftan bunun hayatın içerisinde bir karşılığının bulunması gerekiyor. Yeşilyurt Belediyesinin şehit Ömer Halisdemir'in kabrine anma ziyareti düzenlemesi bu açıdan çok önemlidir. Yakın tarihimizi gerekse de orta ve uzak tarihimize dair olayları geleceğimiz olan gençlerimiz ve öğrencilerimize tanıtmamız ve bildirmemiz gerekiyor. Çanakkale'ye gitmek o günleri anlamak, atalarımızın yaşadıklarını bugünlere taşıyıp hissedebilmek açısından nasıl önem arz ediyorsa bugünde 15 Temmuz olayını anlayabilmek için o günün önemli bir figürünü ebedi istirahatgahını ziyaret etmek büyük bir ehemmiyet taşımaktadır. Böylesine güzel ve anlamlı bir çalışmanın altına imza atan başta Yeşilyurt Belediye Başkanımız olmak üzere katkı sunan kurum ve kuruluşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

YEŞİLKONAK ÖĞRENCİLERİNDEN DUYGUSAL ŞİİR DİNLETİSİ

Yeşilkonak öğrencileri tarafından gerçekleştirilen ' Otuz Kuş' ile 'Ağıt' dinletisi uğurlama törenine katılanlara duygusal anlar yaşattı. Bazı vatandaşlar gözyaşlarına hâkim olamazken Vali Kaban ile protokol üyeleri öğrencileri ayakta alkışladılar.

"BİZİ BU DUYGULARDAN MAHRUM BIRAKMAYAN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ"

Kafilede yer alan Eren Büker isimli bir öğrenci,"Hain kalkışmada şehit düşen kahramanımız Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret edeceğiz, çok heyecanlıyım. Yeşilyurt Belediyesine bu açıdan çok teşekkür ediyorum" dedi.
Öğrencilerden Begonya Çetinkaya ise,"Böylesine güzel bir organizasyonun Türkiye'deki bütün okullarından yapılması gerekiyor, bütün şehitlerimizin aziz hatırları adına önemli olacağını düşünüyorum. Yeşilyurt Belediyesine bu duygulardan bizleri mahrum etmedikleri, duygularımızı içimizde hissetmemize yardımcı oldukları için teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyaret için Niğde'ye giden Elva Özdemir,"15 Temmuz darbe kalkışmasının şehitlerinden Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret için Niğde'ye gidiyoruz, çok farklı duygular içerisindeyim. Bizleri bu duygulardan mahrum bırakmayan Yeşilyurt Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKAN POLAT MAKİNİST KOLTUĞUNDA

Anma ziyareti için Niğde'ye gidecek olan vatandaşlara 'hayırlı yolculuklar' dileyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, makinist koltuğuna oturduktan sonra temsili olarak treni hareket ettirdi.

NİĞDE YOLCULARI DUALARLA UĞURLANDI

Uğurlama töreni sırasında vatandaşlara Yeşilyurt Belediyesi tarafından aşure ikram edilirken, Mahmut Menekşe tarafından okunan duanın ardından Türk bayrakları, vatan şiirleri ve Ömer Halisdemir'in fotoğraflarıyla tasarımı yapılan '001 Sefer Sayılı Halisdemir' isimli özel tren dualarla Niğde'ye uğurlandı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Ömer Halisdemir ile vefat eden annesinin de kabrinin bulunduğu Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesine geçen 350 kişilik kafile, Halisdemir'i kabri başında anarken, dualar okuyup rahmetle yâd ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Uğur Polat Çukurkuyu Yeşilyurt Niğde Güncel Haberler

title