Haberler

Günay: Ülkemiz İçin Kazanç Oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İksv) Yönetim Kurulu Başkanı ve İş Adamı Şakir Eczacıbaşı'nın, Önemli, Başarılı, Etkili Bir İş Adamı Olarak, Türkiye'nin Sanat Yaşamını Bunca Sahiplenmesi, Ona Sevdalanması ve Kalıcı Eserler Bırakmaya Çalışmasının, Geride Bırakılan Yıllar İçin Büyük Kazanç Olduğunu Söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Yönetim Kurulu Başkanı ve iş adamı Şakir Eczacıbaşı'nın, önemli, başarılı, etkili bir iş adamı olarak, Türkiye'nin sanat yaşamını bunca sahiplenmesi, ona sevdalanması ve kalıcı eserler bırakmaya çalışmasının, geride bırakılan yıllar için büyük kazanç olduğunu söyledi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Yönetim Kurulu Başkanı ve iş adamı Şakir Eczacıbaşı'nın vefatı nedeniyle, İKSV'de basın açıklaması düzenlendi.

Günay, İKSV'ye gelirken, Eczacıbaşı'nın yaşam öyküsüne bir kez daha baktığını ifade ederek, Eczacıbaşı'nın, 1950'li yıllarda henüz delikanlılık çağında Sabahattin Eyüboğlu gibi Türkiye'nin tanınmış birçok sanatçısıyla omuz omuza, birçok dergiye, yazın gayretlerine, sanat işlerine katkı yapmaya çalıştığını anlattı.

Eczacıbaşı'nın kitaplarının, desteklediği tiyatro girişimlerinin, belgesellerinin, Türkiye'nin kültür ve sanat yaşamında derin izler bıraktığının altını çizen Günay, ''Bir iş adamının, önemli, başarılı, etkili bir iş adamının, ülkemizin sanat yaşamını bunca sahiplenmesi, ona sevdalanması ve kalıcı eserler bırakmaya çalışması, bizim geride bıraktığımız yıllar için büyük kazanç oldu'' şeklinde konuştu.

Günay, İKSV binasının, Şakir Eczacıbaşı'nın gayreti, insanüstü sahiplenmesi, takibi ve çabasıyla oluştuğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Çok arzu ederdim, burada bir etkinlikte çıkıp konuşabilseydi, burada bir açılış yapabilseydi, burada bir sanat etkinliğinin ilk konuşmasını yapabilseydi. Ama, burada olduğunu düşünüyorum. Şu anda bu yapı tamamlandı. O aramızdan ayrılmadan önce bu yapı tamamlandı. Bu güzel binanın içine İKSV, İstanbul kültür ve sanat etkinlikleri girebildi. Sanıyorum ki, onun ruhunu en fazla huzura taşıyacak olan işlerden birisi budur. Bize düşen, bundan sonra İstanbul'daki tiyatro festivallerini, sinema festivallerini, İstanbul Binali'ni Şakir Bey'in arzu ettiği yoğunlukta ve yüksek düzeyde, her defasında bir öncekini aşan bir biçimde sürdürmeye çalışmaktır. Bunları yaptığımız zaman hem bu emsalsiz şehre, hem ülkemizin kültür ve sanat yaşamına hem sevgili ve rahmetli Şakir Eczacıbaşı'na karşı borcumuzu sanıyorum ki yerine, bir ölçüde getirebilmiş oluruz.''

-''ÖRNEK ALINACAK UYGULAMALARI TOPLULUĞUMUZA GETİRDİ''-

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da, Eczacıbaşı ailesi ve Eczacıbaşı Topluluğu mensupları olarak üzüntülerinin çok büyük olduğunu belirterek, Şakir Eczacıbaşı'nın, topluluğun bugünlere gelmesinde en fazla katkısı olan kişilerden biri olduğunu söyledi. Ezcacıbaşı, şöyle devam etti:

''Kurucumuz merhum Nejat Eczacıbaşı'nın çok yakın çalışma arkadaşı olmuştu. Nejat Bey, kuruluşun temellerini attığı günlerden itibaren Şakir Bey'le birlikte çalışmıştı. Ben de, kendisiyle uzun süre birlikte çalışmak onuruna ve şansına eriştim, Topluluğumuza kattıklarını yakından gördüm. Birçok açıdan örnek alınacak uygulamaları Topluluğumuza getirdi. Çok büyük katkıları oldu hem yönetim biliminin Türkiye'deki uygulamalarına hem de ülkemizin kültür ve sanat dünyasına.''

-''BEYOĞLU, BÜYÜK BİR DAYANAĞINI KAYBETTİ''-

İKSV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Kocabıyık ise Şakir Eczacıbaşı'nın bir sanat adamı olduğunu, kendisini İKSV'ye ve sanata adadığını vurgulayarak, ''Buraya herkesten önce gelir, gece herkesten sonra çıkardı. 15 yıl böyle geçti. İKSV'nin şu anda sahip olduğu tecrübe ve bilgi birikimi onun sayesinde olmuştur. Yerini doldurmamız çok zor'' dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da, Beyoğlu'nda yapılacak işlerde Şakir Eczacıbaşı'na danıştıklarını ve kendisinin en küçük detaylara kadar ilgilendiğini anlatarak, ''Beyoğlu, büyük bir dayanağını kaybetti diye düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Şakir Eczacıbaşı'nın kendisini iş adamı değil, kültür adamı olarak tanımladığını ve kendisini kültür sanata adamış biri olduğunu işaret söyledi.

Taner, Eczacıbaşı'nın hep yenilik peşinde koştuğunu ve vakfın gençleşmesine çok önem verdiğini, son derece adanmış şekilde çalıştığını anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, daha sonra Vakıf'ta bulunan Şakir Eczacıbaşı'nın eşi Sebla Eczacıbaşı, yeğeni Faruk Eczacıbaşı ve Sebla Eczacıbaşı'nın kızı Güliz Erginsoy'a taziye ziyaretinde bulundu.

Yaklaşık 1-1,5 aydır lösemi (kan kanseri) tedavisi gördüğü hastanede vefat eden Şakir Eczacıbaşı için ileri bir tarihte İKSV'de tören düzenleneceği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

Bakmadan Geçme

Çekya'nın EURO 2024 kadrosu! Çekya EURO 2024 aday kadrosunda kimler var? Bahar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 28-29 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Ben Bu Cihana Sığmazam 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Mayıs Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Süresiz nafaka kalkıyor mu? Süresiz nafaka kanun teklifi ne oldu? Mehmed: Fetihler Sultanı 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Mayıs Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 28-29 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Salmonella nedir? Salmonella nereden bulaşır? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Recep İvedik 5 nerede çekildi, hangi ülkede çekildi? Recep İvedik 5 ne zaman çekildi, konusu nedir, oyuncuları kimler? Recep İvedik 5 hangi kanalda? Recep İvedik 5 filmi konusu nedir? Recep İvedik 5 oyuncuları ve Recep İvedik 5 özeti! #128250 Aykut Enişte 2 filmi oyuncuları kim? Aykut Enişte 2 filmi konusu, oyuncuları ve Aykut Enişte 2 özeti! #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Aykut Enişte 2 ne zaman, nerede çekildi? #128250 İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title