Haberler

Gümüşhane - Tedak Üyeleri Hakim Karşısına Çıktı

Çığ Faciasında 10 Kişi Hayatını Kaybetmiş, 7 Kişi Yaralı Kurtulmuştu

ÇIĞ FACİASINDA 10 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞ, 7 KİŞİ YARALI KURTULMUŞTU

Gümüşhane'nin Torul ilçesi Zigana Dağı'nda 10 kişinin ölümü ve 7 kişinin yaralanması ile sonuçlanan çığ faciasında kusurlu bulundukları iddiasıyla haklarında kamu davası açılan Trabzon Tenis Dağcılık ve Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) yöneticisi 5 kişi ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşma ertelendi.

"Taksirle ölüm ve yaralamaya neden olmak" suçlamasıyla haklarında, 2 ile 15 yıl hapis istemiyle dava açılan dönemin TEDAK yöneticileri Figen Bilge, Ercan Bostan, Serhat Yılmaz, Şehnaz Uzuner ve o günki yürüyüş ekibi sorumlusu Ural Ayar, Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada hazır bulundu. Tüm sanıklar bilirkişi raporuna itiraz ederek, yeniden rapor hazırlanmasını talep etti ve tahliyelerini istedi.

Sivil toplum örgütü mensubu olduklarını ve gönüllü olarak çalıştıklarını belirten dönemin TEDAK Başkanı Ercan Bostan, olay sonrasında psikolojik sorunlar yaşadıklarını anlattı ve grup lideri olan ve çığda hayatını kaybeden Erhan Terzi'nin olay öncesinde çektiği fotoğrafları mahkemeye delil olarak sundu. Bostan, "Fotoğrafta görüldüğü gibi devletin yaptığı yolda yürüyorduk. Bilirkişi raporunda kar kesilmesi ile çığın meydana geldiği iddiasına itiraz ediyoruz" diye konuştu.

Yürüyüş ekibi yardımcı sorumlusu Ural Ayar ise, yürüyüşe başladıktan 30 dakika sonra çığ geldiğini anlattı ve araç yolundan yürüdüklerini söyledi. Olay günü silah sesi duyup duymadığının sorulması üzerine de Ayar, "Bir ses duydum. Ama çığ kırılma sesi olarak algıladım. Silah sesi de olabilir" dedi.

Sanıkların Avukatı Burak Temren de, uzmanların ve Dağcılık Federasyonu tarafından belirlenecek isimlerin de yer alacağı yeni bir bilirkişi heyeti oluşturularak rapor hazırlanmasını istediklerini söyledi.

Mahkeme heyeti, olay tarihinde detaylı hava durumu raporları ile yeni bir bilirkişi raporunun istenilmesine karar vererek duruşmayı 22 Nisan 2010 tarihine erteledi.

Olay Zigana Dağı'nda 25 Ocak 2009 günü meydana geldi. 17 kişilik grubun üzerine çığ düştü. Özlem Timurcuoğlu, H. Ali İsaoğlu, Gülhanım Piyale, Dursun İnan, Burçak Sevim, Erhan Terzi, Hüsniye Sarıbıyık, Davut Akdeniz, Yasemin Aktaş olay yerinde, Hüseyin Karaosmanoğlu da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 7 kişi ise olaydan yaralı olarak kurtuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

Bakmadan Geçme

İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title